Baltic Circle

International Theatre Festival

egen kalender (0)

Ett kilo av konst (workshop)

ON 14.11 11:00–15:00

Maneesi, Cirko – Centrumet för nycirkus, Gasverksgatan 1 (byggnad 8)

Gratis inträde
Längd: ~4 h

Sedan år 2016 har Baltic Circle-festivalen haft på gång Vaikuttamisen festivaali, ett treårigt initiativ som producerar och forskar verk och diskussioner vars fokus har varit på konstens sociala och samhälleliga dimensioner och konstens möjlighet att ha en inverkan.

Konstens inverkan har forskats och bevisats på många sätt och med många metoder särskilt under senare tid, då allt ska värderas. Vi har under de senaste två åren utrett konstens inverkan inom initiativets program med hjälp av konstnärlig forskning. Initiativets huvudforskare Pekka Kantonen har på video intervjuat åskådare och konstnärer om deras förväntningar och upplevelser av konst, före och efter evenemanget.

Som en festival är vi intresserade av att producera verk som gör intryck, och att förstå de avtryck som verken och deras processer lämnar i konstnärerna, festivalorganisationen, publiken, konstsamhället och samhället över lag. Vad är värdefullt och betydelsefullt i denna tid och samhälleliga situation? På vilka olika sätt kan vi själv avgöra inverkan och meningsfullheten av vår verksamhet? Var är våra blinda fläckar?

Vi bjuder Dig till att se på resultatet av videointervjuerna, att diskutera dem som jämlika och att dela med dig av dina tankar med de som mäter, väger och hyvlar konst. Den inbjudna gruppen består av konstvärldens inflytelserika personer, finansiärer, skapare och älskare. Var en av dem. Gratis lunch ingår i det cirka fyra timmar långa programmet. Diskussionen hålls på finska.

Anmäl dig här!

Arbetsgrupp: Satu Herrala, Pekka Kantonen, Hanna Nyman

Med stöd av: Konestiftelsen