Baltic Circle

International Theatre Festival

egen kalender (0)

Festival Club

TI 13.11. 20:00–24:00
TO 15.11. 20:00–24:00
FRE 16.11. 21:00–
LÖ 17.11. 21:00–

Maneesi, Cirko – Centrumet för nycirkus, Gasverksgatan 1

Gratis inträde
K-18

Baltic Circles och What the Cirk?s gemensamma klubb är full av groove och varm atmosfär. Festivalklubben är en mötesplats som bjuder alla till en pulserande, dansfylld kväll i Cirkos Maneesi. Upplev visuella under, texter, poesi, spoken word och DJ-sets som lockar till dansgolvet, samt rikligt med överraskningsprogram! För mat- och dryckservering ansvarar Suvilahti TBA.

Klubbinteriör skapad av Hanna Parry, Lucie Gottlieb och Niko Mattila, med värdefull hjälp av konstnär Sofi Häkkinen och Anna Pesonen.

Konstverk: Sofi Häkkinen
Visuell konst: MYÖS

Kom och bli förälskad!

TI 13.11. 20:00–24:00
Öppningsceremoni

Välkommen till Baltic Circles ömsinta, märkvärdiga och förtjusande öppningsceremoni!

Öppningsceremonin och -klubben är en gemensam portal till festivalen och dess teman. I evenemanget invigs inte bara festivalen men även dansgolvet, kroppen och sinnet!

Öppningsceremonin har planerats och förverkligats av Baltic Circles Carnaval-projekt, ledd av koreograf Maija Hirvanen, samt festivalens konstnärliga ledare Satu Herrala och verksamhetsledare Hanna Nyman.

Under kvällen får vi njuta av program skapad av dans- och performancekonstnär Maija Mustonen, ljuddesigner och musiker Ville Kabrell samt rapduo Pimeä Hedelmä.

Opening

a space or gap that allows passage or access. hole, gap, window, door

beginning, start, outset, inception, launch, birth, dawn, doorway, gateway, portal, way, entrance, entry, entryway, means of entry, way in, entrée, access, means of access, exit, egress, way out

TO 15.11. 20:00–24:00
LIT Night with Kontur & Ruskeat Tytöt 

Baltic Circle, litteraturtidskriften Kontur och Ruskeat Tytöt organiserar tillsammans en kväll som är tillägnad åt texter, poesi och spoken word. Kvällen börjar med poet Athena Farrokhzads Reading-evenemang och fortsätter med en klubb av Ruskeat Tytöt där vi får höra Koko Hubaras och RT LIT AKATEMIA-studerandes* texter, samt musik av DJ Wekesa.

Dörrarna öppnas kl. 18:30
~19:00 Athena Farrokhzad: Reading
~20:00– Koko Hubara, RT LIT AKATEMIA, DJ Wekesa

Koko Hubara är essäist, översättare och chefredaktör för Ruskeat Tytöt Media. Hennes första bok, essäsamlingen Ruskeat Tytöt (Bruna Flickor) utkom 2017. För tillfället arbetar hon med en bok som handlar om moderskap, dotterskap och Jemen.

RT LIT AKATEMIA är en skrivarskola riktad till bruna tjejer och ickebinära. Skrivarskolan stöder rasifierade personer i att föreställa sig världen i form av text. RT LIT AKATEMIA skapar trygga rum där man kan hitta sin egen litterära röst och sitt litterära självförtroende och få värdefulla upplevelser av identifikation.

Kontur är en Helsingfors-baserad tidning, kollektiv och laboratorium som granskar möjligheterna med att leva och skriva tillsammans. Kontur utkommer fyra gånger om året.

*RT LIT AKATEMIA-studerandena läser sina texter på finska.

FRE 16.11. 21:00–
What the Cirk? Club
An Evening with Recovery Laboratory

Helsingfors-baserade Recover Laboratory tar över klubben och skapar ett gnistrande, härligt universum. Cirkos Maneesi fylls med slingror, klumpar, återkommande rörelser och rinnande ljus när detta kollektiv, bestående av proffs inom samtidscirkus, samtidskonst, musik, video, teater och kodning, tar sig an utrymmet. Dyk in i en värld av rytmer, glädje och vild kärlek!

Klubben organiseras av Cirko – Centrumet för nycirkus.

LÖ 17.11. 21:00–
Love Me in November Club: MYÖS

MYÖS är en Helsingfors-baserad DIY-kollektiv som fungerar som plattform för evenemang och nätverk för de aktörer, DJs, producenter, organisatörer, publiker och medkämpare som är underrepresenterade inom elektroniska musikens värld, samt alla de som vill utveckla lokal clubkultur och trivas i evenemang med tryggare rum.

Vi vill sporra och stödja framtida artister och producenter till att uppträda och lära känna varandra. Vi vill öka diversitet, inklusivitet, tillgänglighet och aktningsfullt beteende i club-scener och vi strävar efter en mer mottagande och tryggare omgivning. Vi vill vara fria att uppträda, klä oss och vara så som vi vill utan att bli föremål för icke-önskad uppmärksamhet och trakasseri. Vi vill pröva på olika sätt att organisera evenemang där alla kan lysa med det som de känner sig skickliga i – att lära från varandra och med från oss till oss-principen.

MYÖS