Baltic Connection

International Theatre Festival

12.–17.11.2019

egen kalender (0)

Sön 17.11. 18:00

Esbo Stadsteater, Louhisalen, Kulturplatsen 2, Esbo (Esbo kulturcentrum)

22 € / 12 €

Köp biljetter!

Språk: arabiska, textning på engelska och finska

Längd: 75 min, ingen paus

Majdalanie, Kerbaj, Mroué:
Borborygmus

Borborygmus, eller fragment av tankar och känslor om liv, död och matsmältningssystemet. Det handlar uppenbarligen om besvikelser och misslyckanden, tre människor och konstnärer som har gett upp inför dagens sorgliga verklighet. Men egentligen handlar det om ett försök att gripa tag i vårt misslyckande och knuffa det till dess yttersta, en ultimat form av motstånd. Mazen Kerbaj, Lina Majdalanie och Rabih Mroué uppträder djärvt men utan hätskhet en partitur om nutiden – en svart komedi, ett rekviem för de levande.

Mazen Kerbaj är en seriekonstnär, visuell konstnär, musiker och trumpetist som med sitt instrument tänjer på ljudliga gränser och skapar enastående ljud och ett innovativt musikaliskt språk.

Lina Majdalanie (tidigare Lina Saneh) är en skådespelare, regissör och dramatiker. I sina verk undersöker Majdalanie den våldsamma och ömsesidiga inverkan som politiska dåd och tal har på kroppen.

Rabih Mroué är en teaterregissör, skådespelare, visuell konstnär och dramatiker som arbetar inom gränsytan av performance och visuell konst. Mroués verk har en unik anknytning mellan estetik och politisk forskning, och de ofta kombinerar vardaglig material med fiktiv narrativ. Hans verk Riding on a Cloud presenterades på Baltic Circle år 2016.

Av och med: Lina Majdalanie, Mazen Kerbaj, Rabih Mroué
Ljuddesign, ljusdesign, teknisk regissör: Thomas Köppel
Ljudtekniker: Arno Truschinski
Engelsk översättning: Ziad Nawfal

Musik, 1. scen: La Forza Del Destino – Ouverture / Giuseppe Verdi
Tack: Samir Khaddaj

Ursprungligen kommissionerad av HAU Hebbel am Ufer, Walker Art Center (Minneapolis)
I samproduktion med: Mousonturm (Frankfurt), Wiener Festwochen

Supported within the framework of the Alliance of International Production Houses by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media and by Rosa Luxemburg Stiftung – Beirut Office

I samarbete med Esbo Stadsteater
Med stöd av Goethe-Institut Finnland

Bild: Bobby Rogers