Baltic Circle

International Theatre Festival

egen kalender (0)

Athena Farrokhzad:
Reading

TO 15.11. 19:00

Maneesi, Cirko – Centrumet för nycirkus, Gasverksgatan 1 (byggnad 8)

Gratis inträde
Språk: engelska
Längd: ~ 1 h

Hur kan poesi åstadkomma processer som gör motstånd och skapar nya gemensamma livsformer, här och nu? Litteraturtidskriften Kontur arrangerar en kväll som börjar med en Q&A ledd av forskare och aktivist Olivia Maurys. Efter detta kan man höra poesi av Athena Farrokhzad.

Kvällen fortsätter kring kl. 20 med LIT Night-klubben som ordnas av Ruskeat Tytöt. Under klubben får vi höra Koko Hubaras och RT LIT AKATEMIA-studerandes texter och musik av DJ Wekesa – läs mer om klubben här!

Athena Farrokhzad (f. 1983 i Teheran) lever i Stockholm. Hennes första diktsamling Vitsvit (2013) handlar om språk, åtrå och kulturarv inom revolutionens, krigens, migrationens och rasismens kontexter. Vitsvit har översatts till flera olika språk och har dramatiserats flera gånger. Farrokhzads andra verk Trado var publicerad år 2016 i samarbete med den rumänska poeten Svetalana Cârstean. Farrokhzad är också en litteraturkritiker, dramatiker och lärare i kreativt skrivande. Hon har översatt bland annat verk av Marguerite Duras, Nicole Brossard, Jacqueline Woodson och Adrienne Rich till svenska.

Farrokhzad anländer till Helsingfors på inbjudan av teatergruppen Blaue Frau, och kommer även att leda en workshop, som undersöker skrivandets möjligheter att omvandla individer och samhällen. Workshoppen är fullbokad.

Kontur är en Helsingfors-baserad tidning, kollektiv och laboratorium som granskar möjligheterna med att leva och skriva tillsammans. Kontur utkommer fyra gånger om året.

Evenemanget finansieras av Konestiftelsen, Svenska kulturfonden och Kulturfonden för Sverige och Finland.

Bild: Khashayar Naderehvandi

www.tidskriftenkontur.fi