Baltic Circle

International Theatre Festival

egen kalender (0)

Angela Goh:
Desert Body Creep

FR 16.11. 20:00

Solmu, Cirko – Centrumet för nycirkus, Gasverksgatan 1 (byggnad 8)

20 / 12 €
Längd: 45 min

Mer som en zombie än fågeln Fenix, Desert Body Creep förespråkar förvandling genom en fantasi om förfall. En popsång blir ett örhänge som gräver in sig genom hudporer, öppnar svarta hål, hål i intriger, maskhål. Då den sjunker sakta ner in i underjordiska sörjan bryr den sig inte om att bli pånyttfödd men jublar över att bli vandöd. Saker som borde krypa har lärt sig att gå, och det nästa steget är givetvis att dansa.

Desert Body Creep är livets och dödens kretslopp – lika episk som Dune men i skalan av en vingummi mask. I stilen av en surf-western, en söt horror eller kanske en post-Internet Lovecraft, den placerar sig någonstans halvvägs till ingenstans på väg från överallt. Rädsla och monstruositet omdefinieras i Desert Body Creeps nya filosofi som baserar sig på en ljuv, ömsint nihilism.

Angela Goh är en Sydney-baserad dansare och koreograf. Hon jobbar med dans i teatrar, gallerier och telepatiska utrymmen. Hennes verk handlar ofta om feministiska troper, det övernaturliga och dans som både form och kraft. Angelas verk har presenterats runtom i Australien, Europa, USA och Sydostasien. Hennes verk Uncanny Valley Girl och Desert Body Creep har nu premiär i Europa på Baltic Circle-festivalen.

Koreografi, performance: Angela Goh
Live ljud: Matt Cornell
Producent: Alison Halit

Ursprungligen kommissionerad av Next Waves Kickstart-program för Next Wave Festival 2016
Med stöd av
Create NSW
I samband med
Cirko – Centrumet för nycirkus

Köp biljetter!

www.angela-goh.com