Baltic Connection

International Theatre Festival

12.–17.11.2019

oma kalenteri (0)

Keskiviikko 06.11.

Uusi verkkojulkaisu Kehä IIII keskittyy pitkään journalismiin

Baltic Circle -teatterifestivaalin kustantama ja Tero Kartastenpään päätoimittama verkkojulkaisu Kehä IIII ui vastavirtaan aikana, jolloin journalismia tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Journalismin tila Suomessa puhuttaa. Kuluneen vuoden aikana on lakkautettu kulttuuri- ja ylioppilaslehtiä, ja leikkauksia ovat joutuneet tekemään myös monet perinteiset sanoma- ja aikakauslehdet. Hiljattain kuultiin uutisia puoluelehti Vihreän langan lopettamisesta.

Kehä IIII ui vastavirtaan aikana, jolloin journalismia tarvitaan enemmän kuin koskaan. Baltic Circle -teatterifestivaalin kustantama ja Tero Kartastenpään päätoimittama uusi verkkojulkaisu keskittyy pitkiin juttuihin. Sen neljä artikkelia käsittelevät sukupuolta, liikennettä, luontoa ja tulevaisuuksia ja ne ovat luettavissa maksutta. Juttujen aiheet ovat peräisin Baltic Circle -festivaalin esitysten ja tapahtumien teemoista, mutta julkaisu on linjaltaan omaääninen ja itsenäinen.

“Päämäärämme on näyttää asioiden monimutkaisuus ymmärrettävässä muodossa. Keskustelu on usein yksinkertaistavaa ja haluamme tuoda ilmiöihin yhden kehän lisää”, Kartastenpää sanoo.

“Taiteellisten prosessien ja niiden aihepiirien taustalla on usein paljon tietoa ja tutkimusta, mikä ei välttämättä tule esiin itse teoksessa, mutta mikä voisi syventää teoksen vastaanottoa ja sen tematiikasta nousevaa keskustelua”, jatkaa Satu Herrala, Baltic Circle -teatterifestivaalin taiteellinen johtaja.

Kehä IIII:n artikkelit ilmestyvät viikon välein osoitteessa kehäneljä.fi. Luettavissa on jo Tero Kartastenpään kirjoittama juttu sukupuolettoman Suomen historiasta ja keskiviikkona 6.11. julkaistaan Ilkka Kariston reportaasi Jäämeren rautatieradan suunnitellulta reitiltä. Kaikkien artikkeleiden ilmestyttyä Helsingissä vietetään iltamat, joissa joukko kirjoittajia, taiteilijoita ja asiantuntijoita kokoontuu keskustelemaan artikkeleista ja niiden nostamista teemoista.

Julkaisun art directorina toimii Viivi Prokofjev, joka on aikaisemmin tehnyt esimerkiksi feminististä aikakauslehti Tulvaa. Juttujen liikkuvat kansikuvat ovat ottaneet neljä valokuvataiteilijaa.

Kehä IIII toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä rahoituksella.

Kehä IIII -iltamat teatteri Puoli-Q:ssa (Tunturikatu 16, Helsinki) keskiviikkona 27.11. klo 18–21. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

kehäneljä.fi