Baltic Connection

International Theatre Festival

12.–17.11.2019

oma kalenteri (0)

Perjantai 08.11.

Usein kysytyt kysymykset

Mietityttääkö sinua jokin festivaaliin liittyvä käytännön kysymys? Festivaalitiimi vastasi usein esitettyihin kysymyksiin jo näin ennen festivaaliviikkoa, jotta esityksistä ja muista tapahtumista nauttiminen sujuisi mahdollisimman mutkattomasti.

K:
Miten ajoissa minun kannattaa saapua esityspaikalle?

V:
Riittää, että saavut paikalle 10–15 minuuttia ennen esityksen alkua*. Ovilipunmyynti esityksiin aukeaa tuntia (1h)** ennen esitystä, joten mikäli aiot ostaa lipun ovelta, tai haluat tulla tiedustelemaan vapautuneita paikkoja loppuunvarattuun esitykseen, varminta on saapua jo reilusti aiemmin.

Q-teatterissa, Puoli-Q:ssa sekä Espoon kulttuurikeskuksessa  on baari, josta voi ostaa ja nauttia virvokkeita ennen esitystä. Suvilahti TBA:n Lobby Bar palvelee Cirkon yhteydessä arkisin klo 15–21 ja lauantaisin klo 12–21.

*Suosittelemme varaamaan Espoon kulttuurikeskuksen Louhisaliin saapumiseen riittävästi aikaa, sillä Tapiolan metroaseman seudulla on katutöitä, jotka voivat vaikuttaa kulkureitteihin. Baltic Circlen henkilökuntaa on opastamassa Tapiolan metrolaiturilta oikeaan suuntaan klo 17–17:45 sunnuntaina 17.11. ennen Borborygmus-esitystä.

**Sparks ja how to host something as a cloud -esitysten lipunmyynti aukeaa 15 minuuttia ennen esityksen alkua, eikä näillä esityspaikoilla ei ole erityistä lämpiötä. how to host something as a cloud -esitystä ennen odottelu tapahtuu ulkona, joten emme suosittele saapumaan paikalle paljoa ennen ovilipunmyynnin aukeamista.

~~~
K:
Entä jos myöhästyn esityksestä?

V:
Esityksiin ei valitettavasti voi saapua myöhässä*. Varaathan riittävästi aikaa paikalle saapumiseen.

*La Mer ja Studies in Non-Human Acting -esityksiin voi saapua ja niiden äärellä viipyä haluamansa ajan esitysten ajankohtina.

~~~
K:
Esityksen status on ‘loppuunvarattu’. Ovatko liput todella loppu?

V:
Loppuunvarattuun esitykseen voi vapautua paikkoja, jos kaikki lipun varanneet eivät saavukaan paikalle. Näitä lippuja voi tiedustella esityspaikkojen ovilipunmyynnistä tuntia* ennen esityksen alkua.

*Sparks ja how to host something as a cloud -esitysten ovilipunmyynti aukeaa vasta 15 min ennen esityksen alkua.

~~~
K:
Mitkä esitykset ovat maksuttomia? Voinko varata itselleni paikan tilaisuudesta, johon on vapaa pääsy?

V:
Al2Be3-orkesterin konsertti, La Mer sekä Conversations with Objects ovat maksuttomia esityksiä. Lisäksi Long Sentences -työpajan avoimeen sessioon, Love Me in November -klubille, Halt Colonial Powers! -seminaariin ja ei-inhimillisen esityksen paneeliin on kaikkiin vapaa pääsy.

Näihin tilaisuuksiin ei voi varata paikkoja etukäteen vaan istumapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

~~~
K:
Mikä on maksa mitä haluat -lippu?

V:
Tehdäksemme festivaalista entistä saavutettavamman tarjoamme tänä vuonna Baltic Circlessa mahdollisuuden hankkia lippuja kotimaisiin esityksiin maksa mitä haluat -periaatteella.

Matter-, how to host something as a cloud – sekä Asennot -esityksiin on 5–10 lipun kiintiö maksa mitä haluat -lippuja kutakin esityskertaa kohti.

Matter-esitykseen ja Asentoihin maksa mitä haluat -liput ovat myytävänä ainoastaan ovilipunmyynnissä, joka aukeaa tuntia ennen esityksen alkua eikä niihin voi tehdä varauksia ennakkoon.

how to host something as a cloud -esitykseen maksa mitä haluat -lipun voi varata kaksi tuntia (2h) ennen esityksen alkua puhelimitse numerosta +358 41 717 0953 ja lipun lunastus tapahtuu esityspaikalla 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Varausaika päättyy tuntia ennen esityksen alkua.

~~~
K:
Miten pääsen esityspaikoille?

A:
Festivaalin ohjelmakirjan takasivuilta löytyvät esityspaikkojen osoitteet* ja kartat tapahtumapaikkojen lähiympäristöistä. Esityspaikkojen osoitetiedot löytyvät myös verkkosivuiltamme. Kaikille esityspaikoille pääsee julkisilla liikennevälineillä. Tarkempia reittiohjeita voit etsiä esimerkiksi HSL:n Reittiopas-palvelusta: https://reittiopas.hsl.fi/

*Ohjelmakirjan painon jälkeen varmistunut esityspaikkatieto:
Emilia Kokon teos how host something as a cloud esitetään tyhjässä liiketilassa Vantaalla, osoitteessa Kiitoradankuja 9, Vantaa.

Saapuessasi Helsingin suunnalta pääset how to host something as a cloudin esityspaikalle kätevimmin busseilla, jotka lähtevät Hakaniemestä. Suosittelemme käyttämään seuraavia busseja:
13.& 15.11. Linja: 633 klo 18:11
16.11. Linja: 623K klo 18:03
17.11. Linja: 623K klo 15:59

Bussipysäkiltä (Ilmakehä) on esityspaikalle noin 650 metrin kävelymatka. Festivaalihenkilökunta opastaa bussipysäkiltä esityspaikalle.

~~~

K:
Ovatko festivaalin esityspaikat esteettömiä?

V:
Seuraaville esitys- ja tapahtumapaikoille kulku on liikkumisesteetön ja tiloissa on esteettömät wc-tilat:
– Zodiak Studio C4
– Teatterikorkeakoulu
– Kiasma-teatteri
– Kansallismuseon auditorio
– Cirko, Maneesi
– Louhisali
– Kallion kirkko
– Diakonissalaitoksen kirkko (festivaalihenkilökunta auttaa hissin luo pyynnöstä)

Seuraaville esityspaikoille kulku ei ole täysin liikkumisesteetön, mutta henkilökunta auttaa mielellään pyörätuolilla liikkuvia paikan päällä:

Puotilan ostoskeskus
Tilaan ei ole korkeita kynnyksiä, mutta sisäänkäyntien ovet eivät täytä esteettömyysstandardeja: Sisäänkäynnin leveys on 920 mm. Tilassa on tilava wc, jossa ei kuitenkaan ole esteettömyysstandardien mukaisia tukia.

Taidekoti Kirpilä
Tilaan on portaaton kulku sisäpihan kautta, jonne henkilökunta johdattaa pyynnöstä. Taloyhtiön hissi on 30-luvun veräjähissi, jonne mahtuu perinteisen pyörätuolin kanssa, mutta ei sähköpyörätuolin. Tilassa ei ole liikkumisesteettömiä wc-tiloja.

Kiitoradankuja 9
Esityksessä käytetään teatterisavua ja voimakasta ääntä. Esitystilasta on mahdollista poistua kesken esityksen. Mikäli mahdollista, ethän käytä voimakkaita hajusteita, sillä monet meistä ovat herkistyneet tuoksuille ja kemikaaleille. Kiitos huomaavaisuudestasi!

Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. Esityksessä puhutaan suomea. Tekstitys on tilassa englanniksi.

Esitystilan edessä on mahdollisuus esteettömään auton pysäköintiin. Muu parkkeeraus opastetaan erikseen alaparkkipaikalle. Ulko-ovelle on lyhyt nousu ajoramppia pitkin. Ulko-oven leveys on 870 mm. Tarvittaessa mahdollisuus nostaa 3500 mm leveä nosto-ovi, jolloin sisäänkäynnillä ei ole kynnystä.

WC: oviaukko 705 mm, kynnys 30 mm, wc-tilan leveys leveimmästä vapaasta kohdasta 1460 mm, oviaukon ja wc-istuimen välimatka 880 mm, lavuaarin ja wc-istuimen etäisyys 520 mm, lavuaari on ovelta katsottaessa oikealla puolella.

Katsomo on kolmessa rivissä. Ensimmäinen rivi on lattiatasossa, istuminen paksujen vilttien päällä. Toinen rivi on tuolit lattiatasossa. Tuolit ovat muovisia ns. kuppituoleja: istuinosan leveys n. 420 mm, selkänojan leveys n. 400 mm, selkänojan korkeus 400 mm. Kolmas rivi on korotetulla podestalla, joka on n. 400 mm korkeudella. Kolmannen rivin tuolit ovat metallisia taitettavia tuoleja (Leveys 420 mm, korkeus 830 mm, syvyys 480 mm). Mikäli tarvitset erikokoisen tuolin, olethan yhteydessä festivaalihenkilökuntaan ennen esitystä.

 

Sauna Arla on valitettavasti esteellinen tila.

Mikäli jokin esitysten ja tapahtumien saavutettavuuteen liittyvä kysymys mietityttää sinua, voit olla yhteydessä Baltic Circleen puhelimitse numeroon +358 41 717 0953 tai sähköpostitse info@balticcircle.fi.

Pyydämme olemaan yhteydessä etukäteen, mikäli saavut tapahtumapaikalle pyörätuolilla. Näin voimme varmistaa esteettömän kulun ja antaa tarkempia saapumisohjeita esityspaikkakohtaisesti. Soita +358 41 717 0953 tai laita sähköpostia info@balticcircle.fi.

~~~
K:
Minulla on kysymys, johon en löytänyt tältä sivulta vastausta. Kenelle voin esittää kysymykseni?

V:
Festivaaliviikolla Baltic Circle vastaa festivaalikävijöiden kysymyksiin puhelimitse numerossa +358 41 717 0953 seuraavina aikoina:
ma 10–17
ti–ke klo 10–21
to 9–21
pe 9.30–20.30
la 9–21
su 11–18

Jos kysymyksesi ei ole kiireellinen, voit olla yhteydessä myös sähköpostitse osoitteeseen info@balticcircle.fi.