Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

28.04.

Tutkivia käsiä ja murisevia mahoja

Kate McIntosh ja Rabih Mroué palaavat Baltic Circle -festivaalille

Baltic Circle -teatterifestivaalia vietetään Helsingissä jälleen 12.–17.11.2019. Syksyn ohjelmistosta on nyt ennakkojulkistettu kaksi esitystä, joiden tekijät ovat tuttuja aiemmilta vuosilta.

Festivaalin käynnistää Kate McIntoshin teos In Many Hands, joka kutsuu yleisönsä kokeilemaan, koskettamaan, kuuntelemaan, etsimään ja haistamaan. McIntosh vieraili festivaalilla myös viime syksynä, jolloin taiteilijan elävä installaatio Worktable ihastutti EMMA – Espoon modernin taiteen museossa. In Many Hands herkistää hermot, kohdentaa huomion ja virittää uteliaisuuteen. Esitys toteutetaan yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa.

Vuonna 2016 Rabih Mroué toi Baltic Circleen esityksensä Riding on a Cloud, joka kietoi yhteen poliittista historiaa, henkilökohtaisia muistoja, faktaa ja fiktiota. Nyt hän palaa festivaalille Lina MajdalanienMazen Kerbaj’n ja uuden esityksen kera: Borborygmus on musta komedia ja sielunmessu eläville. Se pureutuu niin elämään, kuolemaan kuin ruoansulatusjärjestelmään. Baltic Circlen päättävä esitys nähdään Louhisalissa sunnuntaina 17.11. yhteistyössä Espoon kaupunginteatterin kanssa.

– –

In Many Hands -esitykset Cirkon Maneesissa ti 12.11. ja ke 13.11. Esitysajat varmistuvat myöhemmin, lipunmyynti alkaa 13.9.2019.

Borborygmus Espoon kaupunginteatterin Louhisalissa su 17.11 klo 18. Esityksen liput ovat nyt myynnissä Tiketissä.

Festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan 13.9.2019.

– –

Kuva: Mandy Lyn, Unknown (Kate McIntosh: In Many Hands)