Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Perjantai 24.03.

Karnevaalihumua Kaarelassa huhti- ja toukokuussa!

Baltic Circle -festivaali on kutsunut taiteilija ja koreografi Maija Hirvasen työskentelemään Kaarelan alueella Helsingissä vuosien 2016–2018 ajan. Hirvanen työryhmineen työskentelee Carnavaliksi nimetyssä projektissa yhdessä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Projekti tuo huhti- ja toukokuussa Kaarelaan kaikille asukkaille avoimia työpajoja sekä vinksahtaneen julkisen tilan esityskarnevaalin 20.5. Carnaval on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -pilottihankkeista.

Vuonna 2017 projektin päätapahtumana on vinksahtanut esityskarnevaali Carnaval, joka juhlii kulkueessa arjen ihmeitä. Carnaval järjestetään Kannelmäessä lauantaina 20.5 ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Esityskarnevaalin pääosassa ovat Kaarelan alueen asukkaat sekä heidän karnevaaliminänsä ja -viestinsä! Carnaval on täynnä pukeutumista, performanssia, liikettä ja ääniä.

Carnaval-esityskarnevaaliin voi osallistua monella tapaa – sen mukana voi kulkea haluamansa matkan tai sitä voi katsella ja kuunnella etäältä missä tahansa reitin varrella. Carnaval-kulkue starttaa Sitratorilta, jonka jälkeen sen matka jatkuu yhdessä värikästä Carnaval-pakettiautoa seuraten läpi Kannelmäen. Kulkueen tarkempi reitti julkaistaan toukokuun alussa projektin internet- ja Facebook-sivuilla. Carnaval-paku toimii karnevaalin liikkuvana näyttämönä, jossa tapahtuu yllättäviä, riemastuttavia ja outojakin asioita, kun kulkue lipuu ja rämisee kulmakunnan keväisillä kaduilla. Myös suru ja ristiriidat mahtuvat Carnavalin humuun.

Huhti- ja toukokuussa Kaarelan asukkaat kutsutaan Carnaval-työpajoihin, joissa jokaisella on mahdollisuus työstää itselleen juuri itselleen sopiva karnevaaliviesti ja siihen liittyvä asuste. Työpajoissa keskiössä on muodonmuutos arkiminästä karnevaaliolomuotoon. Työpajat on tarkoitettu kaikenikäisille, eikä aiempaa kokemusta käsillä tekemisestä tarvita. Tärkeintä on olla mukana!

Carnaval-projektin yhteistyökumppaneina ovat Kulttuurisen Nuorisotyön yksikkö Värkkäämö, Operaatio Pulssi ja Kanneltalo sekä Walkapolis-projekti. Työpajoja ohjaavat Maija Hirvanen, vierailevat taiteilijat, Värkkäämön ohjaajat ja Baltic Circlen väki.

Työpajat

Ma 10.4. 17 – 20 / Ma 24.4. klo 17 – 21 / To 4.5. klo 17 – 21 / Ma 17.5. klo 17 – 21
Työpajat järjestetään Värkkäämöllä, Kanneltalon kupeessa. Värkkäämön osoite on Klaneettitie 5.

Carnaval-esityskarnevaali

La 20.5. klo 14 – 17
Kulkue alkaa Sitratorilta, Kannelmäestä.

Lisätietoja: carnaval.fi, carnaval(at)balticcircle.fi

Seuraa projektia myös Facebookissa!

Projektia tukee Niilo Helanderin säätiö ja se toteutetaan Urban Heat -hankkeen puitteissa, joka on Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman osarahoittama.