Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

08.04.

Hope Springs Eternal – elämänvoimaa kasvattava kylpemisrituaali

Kannelmäen Sitratori kokee kesäkuussa muodonmuutoksen kun brittiläisen The Brick Box -taiteilijakollektiivin teos Hope Springs Eternal muuttaa aukion vehreäksi ja kutsuvaksi kylpyläalueeksi.

Yhteisöllinen tilataideteos Hope Springs Eternal juhlii arjessa piilevää taikaa ja tavanomaisina pidettyjen tilojen erityislaatuisuutta. Se loihtii Sitratorista neljän päivän ajaksi paikan, jossa on mahdollista kokea ainutkertainen kylpemisrituaali. Teos syntyy Kannelmäen ja Malminkartanon asukkaiden, alueilla toimivien yhteisöjen, The Brick Boxin sekä Baltic Circle -festivaalin yhteistyönä.

“Vesi on pyhä elementti monessa kulttuurissa ja uskonnossa ympäri maailman. Meitä kiehtoo tarkastella vettä perustavanlaatuisena, universaalina elämänvoimana”, kertovat The Brick Boxia luotsaavat Eleanor Barrett ja Rosie Freeman. Vesi on ollut keskeinen teema myös kollektiivin aiemmissa töissä.

Kesäkuiselle teokselle piirretään suuntaviivoja 10.–15.4., jolloin Barrett ja Freeman työryhmineen tutustuvat alueen asukkaisiin ja toimijoihin suunnitellen ja ideoiden yhdessä sitä, millaiseksi Hope Springs Eternal muotoutuu. Teoksen ja sen toteutusprosessin tärkein tavoite on kohdata jokainen mukanaolija yksilönä sekä kasvattaa elämänvoimaa, toivoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Bradfordissa, West Yorkshiressa toimiva The Brick Box on yhteisöllisiin teoksiin erikoistunut taiteilijaryhmä, joka kutsuu ihmisiä jakamaan luovia kokemuksia ja katsomaan toisin. The Brick Boxin monialainen työryhmä koostuu koreografeista, muusikoista, muotoilijoista, mielenterveyden ammattilaisista, urbanisteista, journalisteista, insinööreistä ja installaatiotaiteilijoista. Sen toiminnan keskiössä on yhdessä tekeminen ja oppiminen.

Hope Springs Eternalin suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu henkilöitä muun muassa Kannelmäen D-asemalta, Rukkilan asumisyhteisöstä sekä Jennyn Olohuoneesta. Sen tuottaa Baltic Circle -festivaali yhteistyössä Kanneltalon kanssa. Teos toteutetaan Urban Heat -hankkeen puitteissa, jota rahoittaa Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

Hope Springs Eternal Kannelmäen Sitratorilla 7.–10.6.2018.

Kuvitus: Jenni Salminen