Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Pop Up Teatr:
Kuolema työssä

TI 13.11. 18:00
KE 14.11. 18:00

Kanneltalo,
Klaneettitie 5

20 € / 12 €
Kieli: suomi, tulkkaus englanniksi
Kesto: ~ 70 min

Kuolema työssä on näyttämöteos, joka yhdistää kaksi erilaista rituaalia: hautajaiset ja teatteriesityksen. Sen esiintyjinä nähdään kuoleman kanssa työskenteleviä ihmisiä, kuten haudankaivaja, pappi, kanttori ja hautaustoimistotyöntekijä. Filosofisten ja uskonnollisten spekulaatioiden sijaan teos lähestyy kuolemaa siihen liittyvien käytäntöjen ja rutiinien kautta.

Tilastojen mukaan Suomi on yksi Euroopan ikääntyvimmistä maista. Samaan aikaan kuolema on viety yhä kauemmaksi ihmisten arjesta laitoksiin ja asiantuntijoiden käsiin. Miten tämä vaikuttaa kansantalouteen, poliittiseen päätöksentekoon ja jokapäiväiseen arkeemme? Millaisia keinoja meillä on kohdata kuolema? Mitä kuolleiden ja kuolevien ihmisten kanssa työskentelevät ammattilaiset voisivat opettaa meille kuolemasta?

Pop Up Teatr on teatteriohjaaja Semjon Aleksandrovskin johtama pietarilainen teatteri, joka tekee esityksiä julkisiin tiloihin ja erilaisiin konteksteihin. Kuolema työssä -teos syntyy Aleksandrovskin ja moskovalaisen kuvataiteilija Ksenja Peretruhinan yhteistyönä. Kaksikko on työskennellyt yhdessä kokeellisen teatterin, dokumenttiteatterin ja nykyoopperan parissa muun muassa Taganka-teatterissa Moskovassa ja Permin Oopperassa. Heidän töitään on palkittu arvostetulla venäläisellä Golden Mask -teatterifestivaalilla.

Kuolema työssä on osa Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) koordinoimaa ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa NOKKA-hanketta, joka rakentaa yhteyksiä suomalaisten ja venäläisten teatterintekijöiden kesken.

Idea, konsepti, ohjaus: Semjon Aleksandrovski
Visuaalinen tilasuunnittelu: Ksenja Peretruhina
Esitysdramaturgi: Jukka Hyde Hytti
Tuotanto: Pop Up Teatr
Tuottaja / Baltic Circle: Maria Tissari
Videografiikka: Kaarina Tammisto

Esitys on tilausteos Baltic Circle -festivaalille.
Yhteistyössä: Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) / NOKKA-hanke (OKM:n Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelma) ja Kulttuuri Helsinki / Kanneltalo

Osta liput Tiketistä!

Kuva: Ksenja Peretruhina