Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Kilo taidetta (työpaja)

KE 14.11. 11:00–15:00

Maneesi, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)

Vapaa pääsy
Kesto: ~4 h

Baltic Circle -festivaalilla on ollut vuodesta 2016 käynnissä kolmivuotinen Vaikuttamisen festivaali -hanke. Siinä tuotetaan ja tutkitaan teoksia ja keskusteluja, joiden ytimessä ovat taiteen sosiaaliset ja yhteiskunnalliset ulottuvuudet ja vaikuttamisen mahdollisuudet.

Taiteen vaikuttavuutta on tutkittu ja todisteltu erilaisin mittarein ja menetelmin erityisesti nykyaikana, kun kaikki halutaan arvioida rahassa. Olemme kahden vuoden ajan tutkineet taiteen vaikuttavuutta taiteellisen tutkimuksen menetelmin keskittyen erityisesti Vaikuttamisen festivaali -hankkeen puitteissa tehtyyn ohjelmistoon. Hankkeen vastaava tutkija Pekka Kantonen on haastatellut videolle katsojia ja tekijöitä heidän odotuksistaan ja kokemuksistaan taiteesta, ennen ja jälkeen tapahtuman.

Festivaalina meitä kiinnostaa sekä tuottaa vaikuttavia teoksia että ymmärtää niitä jälkiä, joita teokset ja niiden ympärille kytkeytyvät prosessit jättävät tekijöihin, festivaaliorganisaatioon, yleisöön, taideyhteisöön ja yhteiskuntaan. Mikä on arvokasta ja merkityksellistä tässä ajassa ja yhteiskunnallisessa tilanteessa? Millä eri tavoilla itse voimme arvioida toimintamme vaikuttavuutta ja mielekkyyttä? Missä ovat sokeat pisteemme?

Kutsumme Sinut katsomaan videohaastattelujen antia, keskustelemaan niistä tasavertaisena ja kertomaan näkemyksesi siitä, mitä sanoa taiteen mittaajille, punnitsijoille ja höylääjille. Kutsumme paikalle keskustelemaan taiteen vaikuttajia, rahoittajia, tekijöitä ja rakastajia. Ole yksi heistä. Noin neljän tunnin ohjelmaan kuuluu ilmainen lounas. Keskustelun kieli on suomi.

Ilmoittaudu mukaan!

Työryhmä: Satu Herrala, Pekka Kantonen ja Hanna Nyman

Esitys on Koneen Säätiön tukema