Baltic Connection

International Theatre Festival

12.–17.11.2019

oma kalenteri (0)

 

Kehä IIII

Neljäs kehä aukeaa. Uudessa journalistisessa teoksessa mennään pidemmälle, laajemmalle ja syvemmälle. Kehä IIII:n jutut ovat ottaneet aiheensa Baltic Circlen teosten teemoista, mutta verkkojulkaisu on linjaltaan omaääninen ja itsenäinen.

Kehä IIII sisältää neljä pitkää artikkelia, joihin kokeneet toimittajat suodattavat faktaa, tarkkoja huomioita ja uusia kulmia. Jutut käsittelevät sukupuolta, luontoa, liikennettä ja tulevaisuuksia. Jos taide ottaa käsittelyyn selittämättömän, journalismi voi osaltaan syventää asioita, joiden vääryyttä, historiaa tai järjettömyyttä ei huomata niiden tavallisuudelta.

Julkaisun päätoimittaa Tero Kartastenpää ja sen art directorina toimii Viivi Prokofjev. He ovat yhdessä tehneet aiemmin feminististä aikakauslehti Tulvaa ja taidelehti FAT – Finnish Art Todayta. Juttujen kansikuvat ottavat neljä valokuvataiteilijaa.

Jutut ilmestyvät yksitellen pitkin syksyä. Seuraa lähtölaskentoja 15. syyskuuta alkaen sivulla www.kehanelja.fi.

Festivaalin jälkeen järjestetään iltamat, joissa keskustellaan artikkeleista ja niiden nostamista teemoista.

Kehä IIII toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä rahoituksella. Hankkeeseen liittyy neljä teosta: Emilia Kokon how to host something as a cloud; Laine, Nylund & Palon Matter; Halt Colonial Powers!  -seminaari sekä Francesca Grillin Sparks.