Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

IRIS – Neljäs tapaaminen

PE 16.11. 13:00–15:00

Kuusitie 12–14
Otathan huomioon, että tilaan johtaa noin 150 metriä pitkä ajoluiska, joka on melko jyrkkä.

Vapaa pääsy
Kesto: 2 h
Kieli: englanti

Kutsu neljänteen tapaamiseen

Tämä on IRIS-verkoston jäsenten neljäs tapaaminen kuluvan vuoden aikana. Kokoonnuimme ensimmäisen kerran yhteen huhtikuussa Kööpenhaminassa, Warehouse9:n järjestämän International Performance Art Festivalin aikana. Heinäkuussa vetäydyimme Rakvereen, Viroon jatkamaan keskustelua ja tutustumaan toistemme työtapoihin. Syyskuussa kokoonnuimme Riian Homonovus-festivaalille syventämään yhteisiä pohdintojamme.

Haluamme jakaa kanssasi ajatuksia, jotka ovat tapaamistemme aikana olleet meille tärkeitä. Tervetuloa neljänteen tapaamiseen!

Juli Apponen (Berliini/Kööpenhamina), Kristīne Brīniņa (Cīrava/Riika), Emilia Kokko (Helsinki), Helle Siljeholm (Oslo), Satu Herrala ja Hanna Nyman (kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali, Helsinki), Anne-Cécile Sibué (Black Box -teatteri, Oslo), Gundega Laivina (kansainvälinen nykyteatterifestivaali Homo Novus, Riika), Jørgen Callesen ja Emma Møller (Warehouse9, Kööpenhamina)

IRIS on pohjoismais-baltialainen verkosto, joka koostuu neljästä taideorganisaatiosta ja neljästä taiteilijasta. Verkoston tarkoituksena on vahvistaa vuoropuhelua taiteilijoiden, festivaalien, instituutioiden ja yleisöjen kesken. Vuoden 2018 aikana osallistujat tutustuvat toisiinsa ja pohtivat, miten organisaatiot ja taiteilijat voisivat yhdessä rakentaa horisontaalisia työskentelymetodeja.

Tapaaminen käynnistyy Emilia Kokon ja Markus Lindénin esityksellä (esityskieli on englanti). Kokko on queerfeministi, esitystaiteilija ja näyttelijä. Lindén on esitystaiteilija, äänisuunnittelija ja muusikko.

”Ajattelen, että maailma, jossa on tilaa hauraille rakenteille, on kevyempi, tilavampi ja pehmeämpi paikka.” – Emilia Kokko

Supported by Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture

Kuva: Emma Møller