Baltic Connection

International Theatre Festival

12.–17.11.2019

oma kalenteri (0)

Ti 12.11. 19:00
Ke 13.11. 19:00
To 14.11. 19:00
La 16.11. 14:00

Q-teatteri, Tunturikatu 16

35 € / 18 € / 12 € / Ovimyynnissä saatavilla rajoitettu määrä maksa mitä haluat -lippuja

Osta liput!

Esityskieli suomi, tekstitys englanniksi 12.11. alkaen

Kesto: TBC

Koko esityskausi Q-teatterissa 19.9.–21.11.

Anna-Mari Karvonen:
Asennot

Tanssijat Elena Leave, Erno Ritola ja Miina Mustarinta työskentelevät yhdessä. He haluavat tehdä teoksen, joka on kuin rakastelua kaiken sen kanssa, mikä tarjoutuu suudeltavaksi. He haluavat tavoittaa kaikessa läsnä olevan erotiikan, liikkua puoleensavetävyyden voimasta.

Esitys seuraa, kuinka heidän taiteensa ja elämäntarinansa kasvavat yhteen. Tanssi tulee osaksi kaikkea mitä he tekevät ja kulkeutuu minne ikinä he menevät. Se on läsnä niin elinvoiman kuin vetäytymisen hetkissä ja ottaa lopulta kuolemisen muodon.

Meidän praktiikka koostui hyvin yksinkertaisista harjoituksista, joilla me haluttiin säilyttää kykymme olla vastaanottavia ja vaikuttua. Oli löydettävä tapa murtaa se välinpitämättömyys, mikä vaikutti vaan kasvavan siinä ajassa.” –Miina Mustarinta

Asennot-esitys on fantasia siitä miten taiteessa harjoitettu läheisyys – uskallus katsoa ja tulla nähdyksi – vähitellen muuttuu elämäntavaksi, tavaksi olla maailmassa toisten kanssa. Asennot liikuttaa näyttämöllä hellyyden, haavoittuvuuden ja kömpelöyden kehollisia kokemuksia. Se käsittelee ihmisen uskallusta nauttia kehostaan ja tuntemattomasta siinä.

Anna-Mari Karvonen on taiteilija, jonka esitykset toteutuvat teatterin, tanssin ja esitystaiteen näyttämöillä. Karvosen työssä kehollisuus on voimakkaasti läsnä ja hänen teoksensa kiinnittyvät käsillä olevaan kontekstiin omaleimaisella, usein humoristisella otteella. Kohtalokkuudessaan hoipertelevat narratiivit luovat kehyksen erilaisten voimien, aineiden ja rakkauksien riepottelemille ihmiskehoille – värähdyksille ja voimattomuuksille niissä.

Lavalla: Elena Leeve, Minttu Mustakallio ja Eero Ritala
Dramaturgia ja ohjaus: Anna-Mari Karvonen
Esitysdramaturgia: Asta Honkamaa
Dramaturginen assistentti: Louna-Tuuli Luukka
Lavastus: Jaakko Pietiläinen
Äänisuunnittelu: Tatu Nenonen
Valosuunnittelu: Heikki Paasonen
Pukusuunnittelu: Hanne Jurmu
Koreografi: Anna Mustonen
Taiteellinen neuvonantaja: Emilia Kokko

Tuotanto: Q-teatteri

Tukija: Suomen Kulttuurirahasto

Kuva: Jaakko Pietiläinen