Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Andersson, Frøysnes, Klein, Nenonen, Nikkilä, Soidinsalo, Virtanen:
Thresholds

Ke 14.11. klo 15.30
To 15.11. klo 15.30
La 17.11. klo 15.30
Su 18.11. klo 15.30

Svinhufvudintie 1, Kulosaari, Helsinki

20 € / 12 €
Kieli: englanti
Kesto: ~1 h

“Jonain aamuyönä unen ja valveen rajalla havahduin siihen että hän seisoi vuoteemme ja ikkunan välissä. Nousin halaamaan häntä, halaus tuntui hyvältä, lujalta ja aidolta. Sitten hän hitaasti haipui pois. En säikähtänyt enkä luullut tulleeni hulluksi. Tunne oli lähinnä ihmettelevä ja kiitollinen, että sain nähdä ja tuntea hänet vielä.”

Thresholds-esityksen lähtökohta ovat arkiymmärryksen ylittävät kumman kokemukset. Kummasta keskusteleminen ja sen tutkiminen on monasti latautunutta, vaikka väestötutkimuksen perusteella näiden kokemusten voidaan arvioida olevan yhtä yleisiä kuin esimerkiksi sydämen rytmihäiriöiden.

Teoksen lähdemateriaalina toimivat kirjeet, jotka ovat peräisin professori Marja-Liisa Honkasalon johtamasta monitieteisestä Mieli ja toinen -tutkimushankkeesta. Siitä uutisointi kirvoitti yli kaksisataa ihmistä ympäri Suomea ottamaan yhteyttä tutkijaan ja jakamaan arkiymmärryksen ylittäviä kokemuksiaan. Honkasalo halusi jakaa saamansa kirjemateriaalin taiteen tekijöiden kanssa, sillä taiteessa – sekä taiteen ja tieteen yhteistyönä – voidaan käsitellä sellaista, mihin tieteen kieli ja keinot eivät riitä.

Pohjoismaalaisista esitystaiteilijoista koostuva ryhmä työstää kirjemateriaalin pohjalta paikkalähtöisen teoksen, joka houkuttelee katsojan tarkastelemaan arkiympäristöään toisin – hellimään kummaa.

Lainaus kirjasta Mielen rajoilla – Arjen kummat kokemukset (toim. Marja-Liisa Honkasalo & Kaarina Koski. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2017)

Työryhmä: Daniel Andersson, Valborg Frøysnes, Anni Klein, Tatu Nenonen, Pyry Nikkilä, Heidi Soidinsalo, Sinna Virtanen
Tuottaja: Jonas Welander

Teos on Baltic Circle -festivaalin osatuotanto
Yhteistyössä: Kulturkontakt Nord, Norsk Kulturråd, Statens Kunstnerstipend, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen Keskustoimikunta, Suomen Akatemia

Osta liput Tiketistä!

Kuva: Otto Donner