Baltic Connection

International Theatre Festival

12.–17.11.2019

oma kalenteri (0)

Ti 12.11. klo 22:00

Kallion kirkko
Itäinen Papinkatu 2

Vapaa pääsy

Kieli: suomi

Kesto: ~1h

Al2Be3

Al2Be3 on tanssitaiteilija-musiikintekijä Elina Pirisen koolle kutsuma kamariorkesteri sekä kaava beryllimineraalille ja arseenille. Hitaasti kypsyneen samannimisen esikoisalbumin julkistamista enteilevä konsertti pidetään akustiikaltaan upeassa Kallion kirkossa vesperimäisenä hetkenä. Musiikin tunnelmassa ja lyyrisessä fokuksessa ovat rakkaus, kuolema, eri luonnot, anatomia, värit, jumaluudet, avaruudet ja aika.

Al2Be3 soittaa ja laulaa pimeyden läpi aamunkoittoon ja takaisin ampuvaa affektiivista, romanttista ja progressiivista doom-barokki-synteesi-psyko-mortaalis-lyyristä musiikkia. Orkesterin harmonia-, melodia-, rytmi- ja lyriikkakuljetuksia inspiroivat 1500–1700-lukujen kamarimusiikin sekä myöhemmän impressionismin tilallisuus ja koreografisuus. Ne sekoittuvat tanssimusaan ja nyyhkyballadeihin muodostaen oman ainutlaatuisen musiikillisen kielensä.

Orkesterin muodostavat Elina Pirinen (laulu, pohjasävellys ja lyriikka, Kallion kirkon urut ja cembalo, sähköurku ja -cembalo, piano, jouset), Pyry Nikkilä (8 kielinen sähkökitara, pedaalit), Johannes Vartola (elektroniikka, Kallion kirkon urut, flyygeli, koskettimet, sähköurku, basso), Ville Kabrell (elektroniikka, synteesi, sähkögamba, sähkökitara), Ilpo Heikkinen (rummut, baritonikitara), Maria Saivosalmi ja Niina Koponen (rinnakkaiset laulut), Salla Hakkola (sähköharppu), Tatu Hämäläinen (trumpetti), Aki Päivärinne (saksofonit), Viljami Lehtonen (livemiksaus), Jouko Korkeasaari (kuvataide).

Yhteistyössä Kallion seurakunta

 

Kuva: Olli Kontulainen