Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Keskiviikko 11.04.

Carnaval Juhlasesonki on esitysteos ja juhlat samassa paketissa

Keväällä 2018 Länsi-Helsingin Kaarelassa järjestetään sarja juhlia, joista muodostuu sosiaalinen esitysteos nimeltä Carnaval Juhlasesonki. Teos tuo juhlijat yhteen uudistumisen, kiitollisuuden ja uudistumisen teemojen sekä vannetanssin äärelle.

Juhlien valmistelu on tapahtunut kevään aikana koreografi Maija Hirvasen ohjauksessa, ja niitä on järjestämässä joukko Kaarelan alueen asukkaita. Carnaval Juhlasesonkia vietetään 7.–20.5.2018.

“Juhlat ovat elämän keskeisiä rituaaleja, joiden kautta hahmotamme aikaa ja sosiaalisia suhteita. Juhlilla muistutetaan tärkeistä asioista, nostetaan esiin kokemuksia ja luodaan katoavia hetkiä yhdessä. Carnaval Juhlasesongin juhlat luovat tilanteita, joissa ihmiset, jotka eivät muuten kohtaisi, viettävät aikaa yhdessä uudella tavalla. Luvassa on muun muassa arkisia uudelleen syntymisiä, mielipiteiden kierrätystä, tanssin riemua ja kiitospuheita – ja tietysti yllätyksiä”, visioi Hirvanen.

Juhlien käytössä on Carnaval-projektia varten visualisoitu pakettiauto, jonka sisäosa äänentoistolaitteineen toimii mininäyttämönä ja auton ympäristö hengailupaikkana. Juhlat ovat syntyneet kunkin mukaan tulevan kaarelalaisen kanssa yhdessä ideoiden ja toteuttaen. Niin juhlien järjestäjät kuin vieraat saavat matkan varrella ideoita ja työkaluja myös muihin tuleviin juhliinsa.

Carnaval Juhlasesonki on osa Baltic Circle -festivaalin tuottamaa, Maija Hirvasen ohjaamaa kolmivuotista Carnaval-projektia, joka luo yllättäviä sosiaalisia tilanteita ja kohtaamisia. Carnaval on yksi vuosien 2016–2018 aikana toteutuvista Helsingin kaupungin Helsingin malli -pilottihankkeista. Lisäksi projektia tukevat Niilo Helanderin säätiö ja Euroopan Unionin Luova Eurooppa-ohjelma. Yhteityössä: Kanneltalo.


Carnaval Juhlasesongin ohjelma:

Uudistumisjuhlat
La 12.5. klo 14–16, Asukastalo Renki, Piianpolku 7, 00410 Helsinki (Malminkartano).
Juhlien kokoonkutsujina useita Kaarelan asukkaita.

Ihmisen kyky muuttua ja uudistua on yksi tärkeimmistä ominaisuuksistamme, joka seuraa meitä arjessa koko ajan. Näissä juhlissa osallistujat luovat itseään leikkimielisesti uudelleen. Juhlaohjelman osana taiteilija Tellervo Kalleinen ohjaa performanssin nimeltä Mielipiteiden kierrätys, jossa juhlijat luopuvat vanhentuneista mielipiteistään ja saavat halutessaan muilta uusia tilalle kokeiltavaksi. Juhlatarjoilu auttaa uudistumisprosessissa ja tilaa on myös vapaalle ajatusten vaihdolle.

Ilmoittautuminen sähköpostitse 7.5. mennessä: carnaval@balticcircle.fi. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

***

Ilon ja kiitoksen juhlat
Pe 18.5. klo 18–21, Kerhotila Vanhaistentie 4C.
Juhlaemäntänä Briitta Koskilehto.

Näissä juhlissa kokoonnutaan kiittämään ja vahvistamaan kiittämisen merkitystä. Kutsuvieraina on kannelmäkeläisiä ihmisiä, joita juhlaemäntä haluaa omasta puolestaan kiittää. Heistä kutakin pyydetään tuomaan mukanaan ihminen, jolle haluaa osoittaa kiitosta. Juhlaan on myös joitakin vapaita paikkoja, jos haluat ilmoittautua mukaan ja tuoda mukanasi henkilön, jota sinä haluat syystä tai toisesta kiittää. Tunnelma nostetaan kattoon tutustuen kahden eri tanssin saloihin ja niiden yllättävään yhteyteen esittelyn ja oman kokeilun kautta. Näiden “tule sellaisena kuin olet” -henkisten juhlien tunnelma on rento ja lämmin. Lämmin saattaa tulla kirjaimellisestikin, joten emme tarvitse korkokenkiä – jätä myös iltapuku kotiin.

Ilmoittautuminen sähköpostitse 7.5. mennessä (sinä ja kiitettävä henkilösi): carnaval@balticcircle.fi. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

***

VannetanssiPiknik
La 19.5. klo 13–16, Leikkipuisto Kannelmäki, Kanneltie 1, 00420 Helsinki.
Juhlien järjestämisessä mukana Valosirkus Spektri.

Tule katsomaan Valosirkus Spektrin vannetanssiesityksiä, hengailemaan ja kokeilemaan halutessasi vanteen pyöritystä itsekin. Spektri-ryhmän jäsenet ohjaavat ja auttavat vannetanssin makuun! Juhlan muoto on rento ja epämuodollinen piknik ja “jamit”, joita siivittää maagisen yllätys-DJ:n soittama tanssimusa. Tuo omat eväät. Lainavanteita löytyy paikan päältä – voit tietysti tulla omankin vanteen kanssa mukaan. VannetanssiPiknik on maksuton ja kaikille avoin.

***

P.S. Aurinkoisen sään sattuessa* avaamme Juhlasesongin Carnaval-pakun ympärille kerääntyen, vapaamuotoisen hengailun ja kahvittelun muodossa Kannelmäen Sitratorilla maanantaina 7.5. klo 16–19.

*Lisätietoa Carnavalin Facebook-sivulta toukokuun alussa: https://www.facebook.com/Carnaval.fi/

Tervetuloa!


Kuvitus: Lari Mörö & Kaarina Tammisto