Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Tiistai 23.01.

Kaarelan asukas: tule järjestämään juhlat kanssamme!

Keväällä 2018 Kaarelassa järjestetään kahden viikon mittainen sarja juhlia, joista muodostuu sosiaalinen esitysteos nimeltä Carnaval Juhlasesonki. Haemme nyt Kaarelan alueella asuvia henkilöitä, jotka haluaisivat järjestää ainutkertaiset juhlat yhdessä koreografi ja esitystaiteilija Maija Hirvasen ja hänen työryhmänsä kanssa.

Oletko joskus ajatellut, että juhlat voisi järjestää tavanomaisesta poikkeavalla tavalla? Oletko haaveillut esimerkiksi tanssibileistä, joissa eri sukupolvet kohtaavat, tai haluaisitko tuoda juhlien avulla esille elämäntapoja, joita kaikki eivät tunne? Toivotko, että monen eri edustamasi yhteisön ihmiset tai naapurustosi väki voisivat joskus kohdata eri tavalla kuin aiemmin? Tahtoisitko järjestää vaikkapa jäähyväisjuhlat päästäksesi elämässäsi eteenpäin?

Carnaval Juhlasesonkia vietetään 7.–20.5.2018. Juhlien keskipiste voi olla kuka tai mikä tahansa, ja niiden tunnelma voi olla katossa monella tavalla. Juhlien valmistelu tapahtuu kevään aikana Maija Hirvasen ohjauksessa, yhdessä tuottaja Salla Kurrosen ja vierailevien taiteilijoiden kanssa.

Juhlien käytössä on Carnaval-projektia varten visualisoitu, laadukkaalla äänentoistolla varustettu pakettiauto, jonka mustaksi maalattu sisäosa toimii mininäyttämönä ja auton ympäristö hengailupaikkana. Juhlat syntyvät kunkin mukaan tulevan kaarelalaisen kanssa yhdessä ideoiden ja toteuttaen, Hirvasen taiteellisia työskentelymetodeja apuna käyttäen, ja niiden muoto, paikka, kesto ja vieraiden määrä mietitään tapaus kerrallaan. Niin juhlien järjestäjät kuin vieraat saavat matkan varrella ideoita ja työkaluja myös muihin tuleviin juhliinsa.

Kerro meille juhla-ajatuksistasi sunnuntaihin 11.2.2018 mennessä ja voit päästä järjestämään ikimuistoisia juhlia! Suuntaa ehdotuksesi ja kysymyksesi osoitteeseen carnaval@balticcircle.fi – olemme henkilökohtaisesti yhteydessä jokaiseen hakijaan.

Carnaval Juhlasesonki on osa Maija Hirvasen ohjaamaa, Baltic Circle -festivaalin tuottamaa  kolmivuotista Carnaval-projektia, joka luo yllättäviä sosiaalisia tilanteita ja kohtaamisia. Carnaval on yksi vuosien 2016–2018 aikana toteutuvista Helsingin kaupungin Helsingin malli -pilottihankkeista. Lisäksi projektia tukevat Niilo Helanderin säätiö ja Euroopan Unionin Luova Eurooppa-ohjelma.

Avoin kutsu (PDF)