Baltic Connection

International Theatre Festival

20.-28.11.2020

oma kalenteri (0)

Tiistai 25.02.

Baltic Circle -festivaali etsii harjoittelijoita syksylle 2020

Baltic Circle on kansainvälinen teatterifestivaali, joka tuo valoa ja lämpöä marraskuiseen Helsinkiin. Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä festivaali järjestetään 20.–28.11.2020. Sen ohjelmistossa on jälleen esitystaiteen monia muotoja, keskusteluja, työpajoja ja klubi-iltoja.

Etsimme nyt joukkoomme viestinnän ja tuotannon harjoittelijoita keväälle ja syksylle 2020. Tarjoamme näköalapaikan teatteri- ja esitystaiteeseen ja sen toimijoihin sekä festivaalin arkeen ja juhlaan. Edellytämme harjoittelijoilta sujuvaa englannin kielen taitoa, hyviä sosiaalisia taitoja, luontevaa tekstin tuottoa ja kiinnostusta teatteriin ja taiteisiin. Viestintäharjoittelijoilta toivotaan lisäksi suomen kielen taitoa. Työtehtäviä on osin mahdollista suorittaa myös etänä. Toimistomme sijaitsee Helsingissä Töölössä.

Harjoittelujaksojen pituus on 2-3 kuukautta. Maksamme jaksolta yhden kuukauden harjoittelupalkan 1236 eur, loppuajalle harjoittelijalla on oltava muu rahoitus (opintotuki, oppilaitoksen harjoittelutuki tms.).

Harjoittelusta pyritään räätälöimään mielekäs kokonaisuus harjoittelijoille – kerrothan hakemuksessasi rohkeasti, mikä sinua kiinnostaa, mihin haluaisit harjoittelussasi keskittyä ja mitä haluat oppia.

Tänä vuonna tarjolla ovat seuraavat tehtävät:


Tuotantoharjoittelija, yksi paikka

Etsimme tuotantoharjoittelijaa 2–3 kuukaudeksi n. syyskuun alusta marraskuun lopulle; tarkka kesto ja ajankohta sovitaan yhdessä. Harjoittelija työskentelee yhteistyössä festivaalin tuotantopäällikön, toiminnanjohtajan ja muun festivaalitiimin kanssa. Työkielinä ovat suomi ja englanti. Harjoittelujakson aikana harjoittelija pääsee tutustumaan monipuolisesti festivaalituotannon eri osa-alueisiin. Hänen tehtäviinsä voivat kuulua muun muassa


Viestintäharjoittelija, kaksi paikkaa

Etsimme festivaalin tiedotukseen ja markkinointiin viestintäharjoittelijoita. Harjoittelujaksot painottuvat syksyyn (syyskuu–marraskuu) ja ne voivat olla pituudeltaan 2–3 kuukautta. Tarkempi ajankohta ja kesto sovitaan yhdessä.

Tarjolla on kaksi paikkaa hieman eri painotuksin: kirjoittamiseen painottuva harjoittelupaikka, jossa harjoittelija tuottaa pidempiä englanninkielisiä tekstejä, kuten taiteilijahaastatteluita ja ilmiöjuttuja festivaalin uudistuvalle verkkosivulle, sekä someviestintään painottuva harjoittelupaikka, jossa harjoittelija koordinoi ja kehittää festivaalin viestintää eri sosiaalisen median kanavissa. Kirjoittamiseen painottuva harjoittelu alkaa jo kevään 2020 aikana.

Viestinnän harjoittelijat työskentelevät tiiviinä osana festivaalin nelihenkistä viestinnän tiimiä yhdessä viestintäpäällikön ja tiedottajan kanssa. Yhdessä työstettäviä tehtäviä ovat lisäksi

Tiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset sunnuntaihin 22.3.2020 mennessä: Viestintäpäällikkö Johanna Salmela, johanna(at)balticcircle.fi.

Baltic Circle on vuodesta 2000 järjestetty kansainvälinen teatterifestivaali, jonka toiminnan ytimessä on kysymys siitä, mitä teatteri on ja mitä se voisi olla. Festivaalituottamisen lisäksi Baltic Circle toimii aktiivisesti suomalaisissa ja kansainvälisissä esittävän taiteen verkostoissa, osallistuu monimuotoisiin kehittämis- ja koulutushankkeisiin, harrastaa julkaisutoimintaa, järjestää residenssejä ja taiteilijavaihtoa, rakentaa toimintaedellytyksiä esittävän taiteen vapaan kentän toimijoille ja vaikuttaa paikalliseen kulttuuripolitiikkaan.

Festivaalin pääjärjestäjä on Q-teatteri ry.