Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Tiistai 06.03.

Etsimme harjoittelijoita syksylle 2018!

Baltic Circle -festivaali etsii harjoittelijoita // Baltic Circle Festival is calling for interns Kansainvälinen Baltic Circle -teatterifestivaali järjestetään Helsingissä 13.–17.11.2018. Ohjelmassa on jälleen kansainvälisiä tuotantoja, kotimaisia ensi-iltoja, seminaareja ja keskusteluja, festivaalipäivät kruunaavia klubi-iltoja ja rentoa tunnelmaa. Etsimme nyt joukkoomme viestinnän ja tuotannon harjoittelijoita syksylle 2018. Tarjoamme näköalapaikan eurooppalaiseen nykyteatteriin ja sen toimijoihin sekä festivaalin arkeen ja juhlaan. Edellytämme harjoittelijoilta sujuvaa englannin kielen taitoa, hyviä sosiaalisia taitoja, luontevaa tekstin tuottoa ja kiinnostusta nykyteatteriin ja -taiteisiin. Viestintäharjoittelijoilta edellytetään myös sujuvaa suomen kielen taitoa. Työtehtäviä on osin mahdollista suorittaa myös etänä. Toimistomme sijaitsee Helsingissä Töölössä. Harjoittelujaksojen pituus on 2-3 kuukautta. Maksamme jaksolta yhden […]

Kaarelan asukas: tule järjestämään juhlat kanssamme!

Keväällä 2018 Kaarelassa järjestetään kahden viikon mittainen sarja juhlia, joista muodostuu sosiaalinen esitysteos nimeltä Carnaval Juhlasesonki. Haemme nyt Kaarelan alueella asuvia henkilöitä, jotka haluaisivat järjestää ainutkertaiset juhlat yhdessä koreografi ja esitystaiteilija Maija Hirvasen ja hänen työryhmänsä kanssa.

Keskiviikko 20.12.

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Kiitos kuluneesta vuodesta taiteilijoille, kumppaneille, rahoittajille, työntekijöille, talkoolaisille ja yleisölle! Olemme lomalla 8.1.2018 saakka. Tammi- ja helmikuussa luvassa paljastuksia tulevasta kevätkaudesta! Rauhaisaa joulunaikaa ja iloa ja onnea tulevaan vuoteen!    

Festivaaliviikon maksuttomat menovinkit

Baltic Circle tarjoaa jokaiselle festivaalipäivälle maksuttomia tapahtumia. Täältä näet ne kätevästi!

Intimate delight and sensitivity

Muutama viikko sitten Baltic Circlen viestintäharjoittelija Essi Brunberg tapasi kaksikon Sleeping Beauty -teoksen takana. Keskustelun pohjalta syntyneessä artikkelissa Julius Elo ja Xana kertovat kokemuksistaan, ajatuksistaan ja tunteistaan liittyen esitykseen ja sen teemoihin. Haastattelu on kirjoitettu englanniksi.

Festivaaliohjelma pähkinänkuoressa

Täältä näet kätevästi koko festivaaliohjelmiston. Päivitämme sivulle myös mahdolliset muutokset ja lipputilanteet.

Read Much. Learn Much.

Tiesitkö, että meillä on festivaalin aikana myös pieni kirjakauppa?

Baltic Circle jatkaa keskustelua sananvapaudesta taiteessa: Case Ceci n’est pas…

Marraskuussa 2014 Helsingin poliisi ennakkosensuroi Baltic Circle -festivaalilla esitetyn Ceci n’est pas…-teoksen päätöskohtauksen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavana. Syyskuussa 2017 Korkein hallinto-oikeus totesi poliisin päätöksen olleen lainvastainen. Mitä tämä tapaus kertoo julkisen tilan taiteesta, taiteen vapaudesta ja rajoista sekä yhteiskunnastamme tänä päivänä? Tervetuloa keskustelemaan aiheesta keskiviikkona 15.11. Baltic Circlen  toiminnanjohtaja Hanna Nymanin ja sananvapaus- ja taidepolitiikan tutkija Pauli Rautiaisen johdolla. Tarjolla kahvia ja pullaa!

Esitteet jaettu – löydä omasi!

Baltic Circlen kimaltavat esitteet ovat löytäneet tiensä Helsingin kirjastoihin, kahviloihin ja kulttuuritiloihin. Tarkista lähin jakelupiste alla olevasta listasta ja hae omasi jo tänään. Voit selata esitettä myös sähköisessä muodossa.

Jos haluaa katsoa valoon, pitää ensin pyykiä silmänsä*

100-vuotiaalla Suomella on roska silmässä. Se on rakentanut myytin yhden kulttuurin suomalaisuudesta väkivaltaisen ulossulkemisen kautta; kieltämällä saamelais- ja romaniväestöiltä yhtäläiset oikeudet ja pakottamalla heidät sulautumaan valkoiseen valtaväestöön. Myytti on rakennettu systemaattisesti ja istutettu syvälle suomalaisiin valtarakenteisiin kuten eri instituutioihin ja mediaan – eikä vähiten taiteessa ja kulttuurissa. Se elää rakenteiden sisällä ja muuttuu ajan myötä näkymättömäksi, valkoisuuden normiksi.