Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Maanantai 25.09.

Esitteet jaettu – löydä omasi!

Baltic Circlen kimaltavat esitteet ovat löytäneet tiensä Helsingin kirjastoihin, kahviloihin ja kulttuuritiloihin. Tarkista lähin jakelupiste alla olevasta listasta ja hae omasi jo tänään. Voit selata esitettä myös sähköisessä muodossa.

Jos haluaa katsoa valoon, pitää ensin pyykiä silmänsä*

100-vuotiaalla Suomella on roska silmässä. Se on rakentanut myytin yhden kulttuurin suomalaisuudesta väkivaltaisen ulossulkemisen kautta; kieltämällä saamelais- ja romaniväestöiltä yhtäläiset oikeudet ja pakottamalla heidät sulautumaan valkoiseen valtaväestöön. Myytti on rakennettu systemaattisesti ja istutettu syvälle suomalaisiin valtarakenteisiin kuten eri instituutioihin ja mediaan – eikä vähiten taiteessa ja kulttuurissa. Se elää rakenteiden sisällä ja muuttuu ajan myötä näkymättömäksi, valkoisuuden normiksi.

Baltic Circlen ohjelmisto on julki ja liput kaupan!

Baltic Circle -festivaalia vietetään Helsingissä jälleen 14.–19.11.2017. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kotimaisia ensi-iltoja, kansainvälisiä vierailuesityksiä sekä saamelaisten historiaan ja nykytilanteeseen pureutuva teoskokonaisuus.

Niille, jotka haluavat nähdä kaiken

Baltic Circlen lipunmyynti on käynnistynyt. Yleisön pyynnöstä tarjolla on jälleen myös festivaalipassi!

Maanantai 12.06.

Baltic Circlen visuaalinen ilme uudistuu!

Baltic Circlen uuden visuaalisen ilmeen loihtii suunnittelijakolmikko Nina Grönlund, Kaarina Tammisto ja Pauliina Nykänen.

Keskiviikko 03.05.

Carnavalin reitti on julki!

Carnaval-kevät huipentuu lauantaina 20.5. klo 14–17 Kannelmäessä juhlittavaan kulkueeseen. Reitti on nyt julki; matkaan lähdetään Sitratorilta, jossa karnevaalitunnelmaa nostattavat hullunkurinen rintanappityöpaja, fantasiakasvomaalaukset ja voimistelunäytös – popcornia ja ilmapalloja unohtamatta. Matka etenee läpi Kannelmäen, missä kulkue poikkeaa vierailulle leikkipuistoon sekä alueen palvelutaloihin.

Perjantai 24.03.

Johanna Salmela aloittaa Baltic Circle -festivaalin viestintäpäällikkönä

Johanna Salmela (FM) on valittu Baltic Circle -festivaalin viestintäpäälliköksi. Hän on työskennellyt viestintätehtävissä muun muassa Tampereen elokuvajuhlilla, H2Ö-festivaalilla ja Turku Animated Film Festivalilla. Johanna palasi juuri takaisin Suomeen vietettyään viime syksyn Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutissa. Lämpimästi tervetuloa tiimiin Johanna! Hänet tavoittaa sähköpostitse johanna(at)balticcircle.fi. Suuret kiitokset edelliselle viestintäpäälliköllemme Katjalle, onnea tuleviin haasteisiin ja tervetuloa vieraisille koska tahansa!    

Perjantai 24.03.

Karnevaalihumua Kaarelassa huhti- ja toukokuussa!

Baltic Circle -festivaali on kutsunut taiteilija ja koreografi Maija Hirvasen työskentelemään Kaarelan alueella Helsingissä vuosien 2016–2018 ajan. Hirvanen työryhmineen työskentelee Carnavaliksi nimetyssä projektissa yhdessä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Projekti tuo huhti- ja toukokuussa Kaarelaan kaikille asukkaille avoimia työpajoja sekä vinksahtaneen julkisen tilan esityskarnevaalin 20.5. Carnaval on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -pilottihankkeista. Vuonna 2017 projektin päätapahtumana on vinksahtanut esityskarnevaali Carnaval, joka juhlii kulkueessa arjen ihmeitä. Carnaval järjestetään Kannelmäessä lauantaina 20.5 ja kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Esityskarnevaalin pääosassa ovat Kaarelan alueen asukkaat sekä heidän karnevaaliminänsä ja -viestinsä! Carnaval on täynnä pukeutumista, performanssia, liikettä ja ääniä. Carnaval-esityskarnevaaliin voi osallistua monella […]

Tiistai 14.02.

Baltic Circle etsii viestintäpäällikköä!

Baltic Circle on kansainvälinen teatterifestivaali, jonka ytimessä on kysymys siitä, mitä teatteri voisi olla tässä ajassa. Se on uuden esitystaiteen näyttämö, joka levittäytyy ympäri kaupunkia, haastaa keskustelemaan ja tuo ihmisiä yhteen taiteen äärelle. Festivaali järjestetään vuosittain marraskuussa Helsingissä, ja sen ohjelmisto koostuu kansainvälisistä vierailuesityksistä, paikallisista ensi-illoista, luennoista, keskusteluista, työpajoista ja klubeista. Baltic Circlen taustaorganisaatio on Q-teatteri ry. Etsimme luovaa, yhteistyökykyistä ja festivaalihenkistä tekijää kehittämään Baltic Circlen viestintää. Meille on tärkeää yhdessä tekeminen, uteliaisuus, luottamus ja läpinäkyvyys.  Viestintäpäällikkö vastaa festivaalin viestinnän ja markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä toiminnanjohtajan ja taiteellisen johtajan kanssa. Työtehtäviin kuuluu mm. festivaaliesitteen ja verkkosivujen toimittaminen, viestintäbudjetin laatiminen […]

Muutoksia New Solidaritiesin ohjelmaan

New Solidaritiesin ohjelmaan on tullut muutoksia. Meredith Whittakerin tilalla lauantaina nähdään ruotsalainen taiteilija Jonas Lund. Lisäksi lauantain loppukeskusteluun osallistuu elokuva- ja televisiotutkimuksen professori John Ó Maoilearca Kingstonin yliopistosta.