Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Keskiviikko 20.12.

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Kiitos kuluneesta vuodesta taiteilijoille, kumppaneille, rahoittajille, työntekijöille, talkoolaisille ja yleisölle! Olemme lomalla 8.1.2018 saakka. Tammi- ja helmikuussa luvassa paljastuksia tulevasta kevätkaudesta! Rauhaisaa joulunaikaa ja iloa ja onnea tulevaan vuoteen!    

Festivaaliviikon maksuttomat menovinkit

Baltic Circle tarjoaa jokaiselle festivaalipäivälle maksuttomia tapahtumia. Täältä näet ne kätevästi!

Intimate delight and sensitivity

Muutama viikko sitten Baltic Circlen viestintäharjoittelija Essi Brunberg tapasi kaksikon Sleeping Beauty -teoksen takana. Keskustelun pohjalta syntyneessä artikkelissa Julius Elo ja Xana kertovat kokemuksistaan, ajatuksistaan ja tunteistaan liittyen esitykseen ja sen teemoihin. Haastattelu on kirjoitettu englanniksi.

Festivaaliohjelma pähkinänkuoressa

Täältä näet kätevästi koko festivaaliohjelmiston. Päivitämme sivulle myös mahdolliset muutokset ja lipputilanteet.

Read Much. Learn Much.

Tiesitkö, että meillä on festivaalin aikana myös pieni kirjakauppa?

Baltic Circle jatkaa keskustelua sananvapaudesta taiteessa: Case Ceci n’est pas…

Marraskuussa 2014 Helsingin poliisi ennakkosensuroi Baltic Circle -festivaalilla esitetyn Ceci n’est pas…-teoksen päätöskohtauksen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavana. Syyskuussa 2017 Korkein hallinto-oikeus totesi poliisin päätöksen olleen lainvastainen. Mitä tämä tapaus kertoo julkisen tilan taiteesta, taiteen vapaudesta ja rajoista sekä yhteiskunnastamme tänä päivänä? Tervetuloa keskustelemaan aiheesta keskiviikkona 15.11. Baltic Circlen  toiminnanjohtaja Hanna Nymanin ja sananvapaus- ja taidepolitiikan tutkija Pauli Rautiaisen johdolla. Tarjolla kahvia ja pullaa!

Esitteet jaettu – löydä omasi!

Baltic Circlen kimaltavat esitteet ovat löytäneet tiensä Helsingin kirjastoihin, kahviloihin ja kulttuuritiloihin. Tarkista lähin jakelupiste alla olevasta listasta ja hae omasi jo tänään. Voit selata esitettä myös sähköisessä muodossa.

Jos haluaa katsoa valoon, pitää ensin pyykiä silmänsä*

100-vuotiaalla Suomella on roska silmässä. Se on rakentanut myytin yhden kulttuurin suomalaisuudesta väkivaltaisen ulossulkemisen kautta; kieltämällä saamelais- ja romaniväestöiltä yhtäläiset oikeudet ja pakottamalla heidät sulautumaan valkoiseen valtaväestöön. Myytti on rakennettu systemaattisesti ja istutettu syvälle suomalaisiin valtarakenteisiin kuten eri instituutioihin ja mediaan – eikä vähiten taiteessa ja kulttuurissa. Se elää rakenteiden sisällä ja muuttuu ajan myötä näkymättömäksi, valkoisuuden normiksi.

Baltic Circlen ohjelmisto on julki ja liput kaupan!

Baltic Circle -festivaalia vietetään Helsingissä jälleen 14.–19.11.2017. Festivaalin ohjelmistossa nähdään kotimaisia ensi-iltoja, kansainvälisiä vierailuesityksiä sekä saamelaisten historiaan ja nykytilanteeseen pureutuva teoskokonaisuus.

Niille, jotka haluavat nähdä kaiken

Baltic Circlen lipunmyynti on käynnistynyt. Yleisön pyynnöstä tarjolla on jälleen myös festivaalipassi!