Baltic Circle

International Theatre Festival

egen kalender (0)

Onsdag 11.04.

Carnaval Juhlasesonki firar förnyelse, tacksamhet och hooping

Carnaval Juhlasesonki (Carnaval festsäsong) är en rad fester och en social performance som ordnas i Kårböle, Helsingfors 7.–20.5. Festprogrammet består av tre extraordinära fester som skapas tillsammans med områdets invånare och regisseras av koreografen Maija Hirvanen.

Hope Springs Eternal är en upplyftande badritual

Hope Springs Eternal är ett fyra dagar lång konstverk som kommer att förvandla Cittertorget till en magisk plats för transformation och firande – ett spa där man kan uppleva en unik badritual. Det är ett internationellt samarbete mellan det brittiska konstnärskollektivet The Brick Box, Baltic Circle och invånare i Gamlas.

Tisdag 06.03.

(suomi) Etsimme harjoittelijoita syksylle 2018!

Tyvärr är denna artikel enbart tillgänglig på Finska.

Bor du i Kårböle, Helsingsfors? Det här är till dig!

Carnaval Juhlasesonki (Carnaval festsäsong) är en rad fester och en social performance som ordnas i Kårböle, Helsingfors i maj 2018. Vi söker nu folk som bor i Kårböle och som skulle vilja arrangera en enastående fest tillsammans med koreograf Maija Hirvanen och hennes arbetsgrupp.

Onsdag 20.12.

Tack för 2017!

Tack för året 2017 till konstnärer, samarbetspartner, bidragsgivare, personal, frivilliga och publik! Vi är på semester till 8.1. I januari-februari har vi nyheter om program vi har under våren! God jul och glatt nytt år 2018!

Gratisevenemanger varje dag!

Här kan du se Baltic Circles gratisevenemanger!

Intimate delight and sensitivity

Några veckor sedan träffade Baltic Circles kommunikationspraktikant Essi Brunberg duon bakom Sleeping Beauty-föreställningen. Julius Elo och Xana berättar i artikeln om deras erfarenheter, tankar och känslor om både föreställningen och dess temor. Intervjun är skriven på engelska.

Festival program i ett nötskal

Här kan du se festivalens hela repertoar. Vi uppdaterar sidan med biljettsituationen och eventuella förändringar.

Read Much. Learn Much.

Visste du att vi har också en liten bokhandel under festivalen?

Baltic Circle fortsätter diskutera om yttrandefrihet inom konst: Case Ceci n’est pas…

I november 2014 förbjöd Helsingforspolisen en scen i Dries Verhoevens performance Ceci n’est pas… Polisen ansåg att performansen uppfyllde kriterierna för offentlig kränkning av sedlighet. I september 2017 fattade Högsta förvaltningsdomstolen ett annat beslut: enligt HFD hade polisen inte rätt att på förhand hindra uppvisningen. Vad berättar detta fall om konsten i det offentliga rummet, friheten för konstnärligt uttryck och vårt samhälle idag? En diskussion om ämnet ordnas under festivalen, på onsdag november 15. Diskussionen leds av Baltic Circles verksamhetsledare Hanna Nyman och professor Pauli Rautiainen, specialist på yttrandefrihet och konst.