Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Suomi – sosiaalisten suhteiden kehitysmaa:
Yassine Khaled (MAR/FIN):
Monitor Man

TI–SU 15.–20.11.

Esitetään eri puolilla Helsinkiä.

Vapaa pääsy
Kesto:  3 t
Kieli: Esitetään eri kielillä

Esityksessään Monitor Man Yassine Khaled tuo julkiseen tilaan vangitsevan kuvan ja ruumiillistuman virtuaalisesta viestinnästä. Hän pukee päähänsä kypärän, johon asennettu iPad on reaaliaikaisessa yhteydessä Euroopan ulkopuolella olevaan ihmiseen. Hän haluaa tehdä teoksellaan näkyväksi maiden väliset fyysiset rajat.

Esitys avaa sattumanvaraisen mahdollisuuden kohdata toisen ihmisen, joka on fyysisesti kaukana mutta joka voi tulla lähelle nykyaikaisen teknologian avulla. Teos käsittelee myös yksilön liikkumisenvapautta sekä kansallisuuksiin kohdistuvia eriarvoisia rajoitteita.

Monitor Man esitetään eri puolilla Helsinkiä päivittäin Baltic Circle -festivaalin aikana.

Aikataulu:

15.11. klo 14–17
Monitor Man liikkuu Sörnäisten metroasemalla noin 1,5 tuntia edeten kohti Kamppia ja Narinkkatoria, jossa hän liikkuu noin 1,5 tuntia. Lähtö Kurvin Grillin edestä Sörnäisistä klo 14.

16.11. klo 14–17
Monitor Man kulkee Helsingin päärautatieasemalla (Asematunnelissa ja yläkerrassa) noin 2 tuntia edeten kohti Itäkeskusta. Tallinnanaukiolla hän liikkuu noin tunnin verran. Lähtö Aleksis Kiven patsaan edestä Rautatientorilta klo 14.

18.11. klo 16–19
Hakaniemen kauppahalli ja tori (1 tunti), raitiovaunut keskustan alueella (2 tuntia). Lähtö Hakaniemen kauppahallin edestä klo 16.

19.11. klo 12–16
Ylä-Malmin tori ja juna-asema (1 tunti). Juna keskustaan, Kiasman sisä- ja ulkotilat (2 tuntia). Lähtö klo 12 Malmin juna-aseman laturilta 1.

20.11. klo 14–17
Monitor Man liikkuu Punavuoren alueella edeten kohti Eiraa. Lähtö Vanhasta kirkkopuistosta (Ruttopuisto) klo 14.

Yassine Khaled on Helsingissä asuva marokkolainen kuvataiteilija. Hän tekee tällä hetkellä maisterin opintoja Kuvataideakatemiassa. Khaled työskentelee monialaisesti muun muassa veistostaiteen, installaation, performanssin, maalauksen ja liikkuvan kuvan parissa. Hänen työnsä keskiössä on ihmiskunnan perustavanlaatuinen ongelma: taistelu vallan ja vaurauden sekä vallan puutteen ja köyhyyden välillä.

Tukija: Koneen Säätiö
Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskus
Esitys on toteutettu Urban Heat -hankkeen puitteissa ja on Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama.