Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Toisissa Tiloissa (FIN):
Susisafari

PE  18.11. 21:00

Esityspaikka ilmoitetaan myöhemmin osallistujille.

15 € / 12 € / 10 €

Kesto: ~ 4 t
Kieli: englanti
Ikäraja: 18

Lisää kalenteriin

Susisafari-teoksessa sivistynyt kaupunkitila ja kesyttämätön luonto kohtaavat yöllisessä vaellusperformanssissa. Siinä osallistujat kohtaavat kaupungin villin, sosiaalisen pedon näkökulmasta. Pääosassa on susi: hahmo, jonka ristiriitaisuus ei ole pelkästään vertauskuvallista. Yhtäältä susi on yksi sosiaalisesti kehittyneimmistä olennoista. Toisaalta se on myös yksi historian vihatuimmista eläimistä, johon ihmiskunta on projisoinut kaikki epätoivotut piirteensä.

Kysymys sudesta jakaa mielipiteitä poliittisesti merkityksellisellä tasolla. Susisafarissa lähestymme kysymystä pedagogisesti: menemällä suden nahan alle ja pyrkimällä havainnoimaan ja tulkitsemaan ympäristöämme suden näkökulmasta. Meitä kiinnostaa myös se, miten ihmisen ja suden välinen konflikti peilautuu ihmisten välille. Tämä kysymys on olennainen maailmassa, jossa vihasta on tullut voimakas poliittinen motiivi.

Safari alkaa Susikoululla. Siellä osallistujille opetetaan yksinkertaisia ruumiillisia harjoitteita, joiden avulla he pääsevät käsiksi suden kokemusmaailmaan. Sudet vaeltavat kaupungissa laumana ja päätyvät lopulta metsästämään saalistaan.

Toisissa Tiloissa on helsinkiläinen esitystaiteen ryhmä, joka on työskennellyt yhdessä vuodesta 2004 lähtien. Ryhmä kehittää kollektiivisia ruumiillisia harjoitteita, joiden avulla ihmiset voivat päästä kontaktiin ei-inhimillisten kokemusten ja ilmiöiden kanssa.

Tuotanto: Toisissa Tiloissa
Tukija: Niilo Helanderin säätiö