Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Suomi – sosiaalisten suhteiden kehitysmaa:
Matraquita Soher (MEX/FIN):
(A)part

KE 16.11. 19:00

Allas Sea Pool, Katajanokanlaituri 2

Vapaa pääsy!
HUOM! ESITYS ON TÄLLÄ HETKELLÄ LOPPUUNVARATTU!

Kesto: 3 t
Esitetään eri kielillä.

Lisää kalenteriin

(A)part on moniosainen performatiivinen installaatio, joka kehittyy kollektiivisesti saunoessa. Esiintyjä käynnistää prosessin, jota on ruokittava tulen lailla. (A)part muodostuu läsnäolon, toiseuden ja kaikujen ympärille.

Esiintyjä ja yleisö sulautuvat toisiinsa illan aikana. He aktivoivat yhdessä yksinkertaisen tapahtumasarjan, joka pohjautuu saunan ja ihmiskehon perusaineksiin: lämpö, vesi, hengitys ja höyry. Nämä ovat ihmiselle olennaisia elementtejä perinteestä riippumatta.

(A)part ei seuraa suoraviivaista tarinaa: sen sijaan teos on kehää, toistoa, yhteisyyttä. Se tapahtuu muodostelmissa, joissa mukanaolo on aina mahdollista mutta ei vaadittua. Mukaan voi liittyä pakottavasta tarpeesta, empatiasta tai uteliaisuudesta; passiivisena tarkkailijana, aktiivisena todistajana tai avunantajana ja osallisena. Epäonnistumista tai onnistumista ei ole. (A)part on rakennelma johon osallistuu moni tai vain yksi, esiintyjä. Yleisö voi liikkua vapaasti sisään ja ulos tapahtuman aikana.

HUOM! Ennakkoilmoittautuminen vasemman alakulman linkistä. Huomaathan myös, että esitys tapahtuu allasalueella, joten ota uima-asu mukaan.

Matraquita Soher (tunnettu aiemmin nimellä Diana Soria Hernandez) on Helsingissä ja Mexico Cityssä työskentelevä taidegraafikko ja performanssitaiteilija. Hän ei halua silti määritellä työskentelyään tietyn välineen tai muodon kautta: hänen ilmaisunsa on visuaalista ja kehollista tutkimusta. Soher työskentelee mielellään julkisissa tiloissa ja tarkastelee poliittisuutta runollisuuden läpi.

Ohjaus, suunnittelu ja esitys: Matraquita Soher
Äänisuunnittelu: Alejandro Montes de Oca
Tekstit: Kansainvälisiä kirjailijoita yhteistyössä Sivuvalon kanssa
Tekstien sovitus: Daniel Malpica ja Matraquita Soher
Tukija: Koneen Säätiö

Yhteistyössä: Taiteen edistämiskeskus
Esitys on toteutettu Urban Heat -hankkeen puitteissa, joka on Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama.