Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Rabih Mroué (LIB/DEU):
Riding on a Cloud

TI 15.11. 19:00
KE 16.11. 18:00

Kanneltalo, Klaneettitie 5

15 / 12 / 10 €
Huom! Esityksen liput Ticketmasterista.

Kesto: 65 min.
Kieli: Arabia, tekstitys englanniksi.

Esitys on osa Doublebill-lippupakettia Cirkon Sivuhenkilöt-esityksen kanssa. Hinta 28 € (sis. toimitusmaksut).

Libanonilaisohjaaja Rabih Mroué tuo lavalle veljensä Yasser Mrouén. Yasser haavoittui Libanonin sisällissodassa tarkk’ampujan luodista ja menetti kykynsä ymmärtää yhteys asioiden ja niitä esittävien kuvien välillä. Miten hahmottaa todellisuutta, kun mieli ei kykene käsittämään representaatiota? Lääkärin neuvosta hän alkoi kuvata videoita ja jäsentää kokemustaan maailmasta niiden avulla.

Riding on a Cloud on puhuttelevan kaunis esitys, jossa poliittinen historia, henkilökohtaiset muistot, fakta ja fiktio kietoutuvat yhteen. Esitys haastaa katsojan kysymään, mistä elämäntarina muodostuu ja mitä pidämme totena.

Rabih Mroué on Berliinissä asuva teatteriohjaaja, näyttelijä, kuvataiteilija ja näytelmäkirjailija. Hän kirjoittaa The Drama Review -lehteen sekä on yksi Beirut Art Center -yhdistyksen perustajajäsenenistä. Hänen teoksensa hälventävät teatterin ja visuaalisen taiteen rajoja – ne tarttuvat Lähi-idän poliittiseen tilanteeseen ja yhdistävät usein arjen tapahtumia sekä fiktiivistä kerrontaa. Mroué on yksi merkittävimmistä libanonilaisista nykytaiteilijoista. Hänen teoksiaan on nähty teattereissa, festivaaleilla, museoissa ja biennaaleissa ympäri maailman. Hänen työnsä The Pixelated Revolution (2012) esitettiin dOCUMENTA (13) -nykytaidenäyttelyssä.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Rabih Mroué
Apulaisohjaaja: Sarmad Louis
Esiintyjä: Yasser Mroué
Assistentti: Petra Serhal
Englanninkieliset käännökset: Ziad Nawfal
Tukijat: Fonds Podiumkunsten, Prins Claus Fonds, Hivos & Stichting DOEN – (The Netherlands).

Yhteistyössä Kanneltalon kanssa.