Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Philipp Gehmacher (AUT):
my shapes, your words, their grey

PE 18.11. 19:30
LA 19.11. 17:00

Sinne, Iso Roobertinkatu 16

Esitysliput: 15 € / 12 € / 10 €

Kesto: ~ 50 min
Kieli: Englanti

Lauantain esityksen jälkeen keskustelutilaisuus. Mukana: Philipp Gehmacher, Gérald Kurdian, Satu Herrala (Baltic Circle) & Markus Åström (Sinne).

”Mitä on harmaa elämä?” on yksi kysymyksistä, joita Philipp Gehmacher nostaa esiin hienovaraisessa teoksessaan my shapes, your words, their grey, joka liikkuu kuvataiteiden, esityksen ja luennon välillä.

Harmaa ei ole Gehmacherille epäväri: se hyväksyy kaikki värit. Harmaa on lähes utooppinen olomuoto, neutraaliuden ulottumattomissa, kaukana paatoksesta. Harmaa avautuu esitykseksi valkoisen kuution ja mustan laatikon tuolla puolen. Muoto, teksti, liike ja Gérald Kurdianin hienotunteinen äänimaailma tulevat yhteen äärimmäisen voimakkaana välitilana.

Gehmacherin teos my shapes, your words, their grey koostuu Sinne-galleriaan tehdystä näyttelystä ja esityksistä sekä teokseen liittyvästä työpajasta.

Philipp Gehmacher asuu Wienissä ja työskentelee kansainvälisesti. Hän on koreografi ja tanssija, minkä lisäksi hän opiskelee Wienissä University of Applied Arts -yliopistossa veistos- ja tilataidetta. Hänen eleisiin, tilaan ja kosketukseen liittyviä teoksiaan on nähty lukuisilla festivaaleilla ja teattereissa ympäri maailmaa. Gehmacher on työskennellyt eri taidemuotojen välillä, tärkeimpänä yhteistyökumppaninaan koreografi Meg Stuart. Hän on kuratoinut walk+talk -luentoesityssarjaa vuodesta 2008. Tällä hetkellä hän keskittyy työssään esineisiin ja veistoksiin. Gehmacherille on myönnetty arvostettu Jerwood Choreography Award -palkinto sekä Itävallan valtion tanssin edistämispalkinto.

Näyttely, konsepti ja esitys: Philipp Gehmacher
Ääni: Gérald Kurdian
Tuotanto: Stephanie Leonhardt
Tuottaja: Mumbling Fish
Osatuotanto: Tanzquartier Wien
Tukijat: Kulturabteilung der Stadt Wien, Bundeskanzleramt Österreich, Itävallan suurlähetystö Helsinki
Vierailun mahdollistaa INTPA – International Network for Dance and Performance Austria of Tanzquartier Wien jota tukevat BKA ja BMEIA.

Yhteistyössä Sinne / Pro Artibus.