Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Motus:
MDLSX

Pe 17.11. 20:00
La 18.11. 20:30

Solmu, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)

17 / 12 €
Kesto 80 min

Kieli: italia, tekstitys englanniksi

MDLSX on räjähtelevä äänikone, trippaileva hymni vapaudelle tulla joksikin, rohkeus elää vapaasti värähtelevää sukupuolisuutta ja kokea maailmaa olentona, jota eivät pidättele kehon, sukuelinten, ihonvärin tai kansallisuuksien rajat.

Silvia Calderoni on harvinaislaatuinen esiintyjä. Vietettyään kokonaisen vuosikymmenen taiteilijakollektiivi Motuksen jäsenenä hän tarjoaa nyt henkilökohtaisen, rajoja koettelevan road tripin DJ-/VJ-taiteen esitysmuotoja lainaillen.

MDLSX punoo yhteen kaleidoskooppisen queer-universumin häivyttämällä fiktiivisen ja todellisen raameja. Omaelämäkerralliset tarinat ja kirjalliset viitteet kietoutuvat yhdeksi voimannäytteeksi, joka elää reunoilla; näkyvänä ja näkymättömänä, fyysisenä ja tunteellisena, loistavana ja hirviömäisenä.

Silvia Calderoni must be made of mercury, or some improbably liquid element that
has yet to be discovered. Surely no body of mortal flesh could undergo the
quicksilver transformations achieved by this remarkable performer in “MDLSX,” a
perceptions-scrambling work from the Italian revolutionary theater troupe Motus.

Ben Brantley – New York Times – January 10th, 2016

Enrico Casagranden ja Daniela Nicolòn perustaman Motus-kollektiivin työ on 25 vuoden aikana ottanut monenlaisia muotoja: teatteri, esitystaide, installaatio, video sekä seminaarit ja työpajat. Kollektiivi on voittanut lukuisia palkintoja sekä Italiassa että kansainvälisesti, ja kiertänyt teoksillaan New Yorkista Buenos Airesiin, Adelaidesta Taipeihin, Moskovasta Tunisiaan ja ympäri Eurooppaa.

Motus ei tee eroa taiteen ja kansalaistoiminnan välille; kollektiivi on aina kuvannut teoksissaan nykyhetken haastavimpia ristiriitoja. Ryhmä on työskennellyt yhdessä vallankumouksellisten taiteilijoiden, kirjoittajien ja aktivistien kanssa; rakentanut yhteisöjä ja osallistunut kamppailuihin solidaarisuuden nimissä.

 

Ohjaus: Enrico Casagrande, Daniela Nicolò
Dramaturgia: Daniela Nicolò, Silvia Calderoni
Äänisuunnittelu: Enrico Casagrande with Paolo Panella and Damiano Bagli
Valo- ja videosuunnittelu: Alessio Spirli
Tuottajat: Elisa Bartolucci, Claudia Casalini
Viestintä: Marta Lovato
Kansainvälinen levitys: Lisa Gilardino

Yhteistyössä: La Villette – Résidence d’Artistes Paris, Create to Connect, Bunker / Mladi Levi Festival, Santarcangelo Festival Internazionale del Teatro in Piazza, L’arboreto  –  Teatro Dimora di Mondaino, Marche Teatro

Tukijat: Mibact, Regione Emilia Romagna
Yhteistyössä Cirko – Center for New Circus

Kuva: Ilaria Scarpa