Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Love me in November Club

TI–PE 15.–19.11. 19:00 –>

Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kaasutehtaankatu 1

Vapaa pääsy

Baltic Circlen ja Cirkon yhteisellä festivaaliklubilla päästään nauttimaan rennosta meiningistä, kuumista DJ-seteistä ja queer-taajuuksilla värähtelevästä livemusiikista. Klubilla esiintyvät muun muassa DJ Marcelle / Another Nice Mess (NLD), TRK_X (FRA), Else Maj Hagström (FIN), GRMMXI (FIN), DJ Mama (LIB/FIN), UrbanApa (FIN) ja VJ Vixen.

Cirkon Maneesissa sykkivä Love me in November -klubi on yleisöjen kohtauspaikka, joka kutsuu hengaamaan festivaalipäivän päätteeksi. Klubin raikkaasta virvoketarjonnasta vastaa Stadin Panimo.

Avoinna yömyöhään saakka. Ilmainen sisäänpääsy.

Tule ja ihastu – tai rakastu!

TI 15.11.

DJ Marcelle / Another Nice Mess (NLD)

Yllätyksiä, seikkailua, viihdettä ja valistusta: neljä avainsanaa, joilla hollantilaista DJ Marcellea usein kuvataan. Kolmella levysoittimella miksaavan Marcellen taidot ovat omissa sfääreissään. Sekoittamalla erilaisia musiikkityylejä uudenlaisiin konteksteihin hän muuttaa tapaamme kokea näitä tyylisuuntia.

Marcelle hakee inspiraatiota avantgardistisista taideliikkeistä, kuten fluxuksesta ja dadasta, sekä dubin, post-punkin ja uuden elektronisen musiikin villeistä kokeiluista. Marcelle seuraa tarkasti musiikin evoluutiota ja poimii antaumuksella uusia äänimaailmoja.

VJ Vixen (FIN)

Tiistain ja perjantain livevisuaaleista vastaa VJ Vixen alias Paula Lehtonen. Lehtonen on helsinkiläinen mediataiteilija, joka tekee tilallisia videoinstallaatioita sekä elektronista taidetta. Lehtosen projisoituja animaatioita, grafiikoita ja videoita voi nähdä installoituna galleriohin, osana teatteriesityksiä, keikoilla muusikoiden taustalla sekä rakennusten seinillä. Lehtosen viimeisin yksityisnäyttely, joka käsitteli katastrofin estetiikkaa oli Hippolyte Galleriassa elokuussa 2016. Lisäksi kuluneen vuoden aikana Lehtonen on tehnyt yhteistyötä mm. DuvTeaterin kanssa. Lehtonen on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta 2008 ja Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Media Laboratoriosta 2013.

SONY DSC

KE 16.11.

TRK_X: HOT BODIES OF THE FUTURE (FRA)

TRK_X eli Gérald Kurdian syöksee pimeydestä aavemaisia LCD- ja 2.0-aaltoja. Hänen 2017 julkaistavalla pitkäsoitollaan HOT BODIES OF THE FUTURE liikututaan queer-kulttuurien visioista, äänistä ja soinneista. Kannettavan tietokoneen, samplerin ja vokooderin kanssa työskentelevä TRK_X muokkaa mahdollisten digitaalisten tulevaisuuksien fraktaalikuvia: soljuvia maisemia ja määrittelemättömiä sukupuolia. Hänen live-esityksensä kutsuvat uppoutumaan hetkeen, aistilliseen sukellukseen, jota rytmittävät hidastempoiset potkut, ambient-tunnelmat ja IDM-kulku. Midi-keskustelu Enon ja Twinin, Andersonin ja Bonobon välillä.

Gérald Kurdian on muusikko, esitystaiteilija, radio- ja kuvataiteilija, jonka kierot konsertit ovat ilahduttavia tilaisuuksia kehittää synergioita elektronisen musiikin, esitystaiteen ja dokumentaarisen taiteen välillä. Hän aloitti projektinsa The Visionary Queers – Electronic music and visuals for hot bodies of the Future Brysselin A.pass-ohjelmassa taiteellisen tutkimuksen jatko-opintoina. Käytännöllinen tutkimushanke käsittelee elektronisen musiikin ja seksuaalisuuden suhdetta osana IDM-projektia (Intelligent Dance Music).

KE 16.11.

Else Maj Hagström (FIN): SENSUS

Sensus on Hagströmin kuratoima tapahtumien ja podcastien sarja, joka korjaa tanssimusiikin perinteisiä asetuksia kohti uusia tiloja. Sensus keskittyy elektronisen musiikin stimuloiviin, kokeellisiin ja kumouksellisiin puoliin. Sen aalloilla jahdataan ääntä, joka koskettaa epäsäännöllisellä syvyydellä. Sensus on toisto, variaatio, häiriö.

Else Maj Hagström on tuore dj- ja audioprojekti, jonka tarkoitus on tehdä uusia äänenavauksia elektronisen musiikin kentällä.

TO 17.11.

GRMMXI LIVE

GRMMXI:n luoma Baltic Circlen visuaalinen ilme vuodelle 2016 on kuin kaupunkiaukio, jossa erilaiset ihmiset ottavat osaa erilaisiin toimintoihin mutta kuitenkin kuuluvat samaan tilaan. Paikka, jossa irralliset ilmiöt elävät yhdessä ja stimuloivat toinen toistaan. GRMMXI LIVE valtaa festivaaliklubin yhdeksi illaksi materialisoiden tämän aukion ja sen ihmiset renderoimalla hahmoista, tapahtumista, äänistä ja tunnelmista koostuvan todellisuuden.

TL;DR: Soitamme internettiä ja ääniä

PE 18.11.

DJ Mama (LIB/FIN)

Kontulan Pub Kippari on Helsingin mahtavin bilemesta, koska siellä soittaa legendaarinen DJ Mama. Love me in November -klubilla saadaan nauttia libanonilaisen Maman runsaasta levykattauksesta, jossa soi hänen oma historiansa. Napatanssiopettajana työskennellyt, ravintolayrittäjänä tunnettu Mama soittaa arabidiscoa ja Afrikka-rytmejä.

Ilta toteutetaan Urban Heat -hankkeen puitteissa, jota tukee Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

LA 19.11.

THE SANCTUARY / UrbanApa (FIN)

Vuosikymmenten ajan tanssilattia on tarjonnut turvasataman eri queer-, vähemmistö- ja underground-kulttuureille. Pelkän eskapismin sijaan tanssilattia tarjosi yhteisön, iloa, toivoa, rakkautta ja voimaantumista niille, jotka sitä tarvitsivat. Klubipioneeri Archie Burnettin sanoin: ”Tanssilattialla jokainen on samanarvoinen!”

THE SANCTUARY on klubi-illassa on kyse yhteisöstä ja voimaantumisesta. Konsepti on samalla kunnianosoitus menneille, nykyisille ja tuleville klubikulttuureille. THE SANCTUARY julistaa rakkautta, yhteisöä, voimaantumista ja TANSSIA!

UrbanApa on Helsinkiläinen taideyhteisö, joka toimii urbaanin ja nykytaiteen välimaastossa. Se sysää liikkeelle konsepteja, jotka ovat samaan aikaan PASKAA JA TIMANTTIA. Tällä kaudella UrbanApan konseptit käsittelevät sheikkausta, feikkausta, yhteisöllisyyttä, voimaantumista ja utooppista unelmointia.