Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Humaneesi:
Vuosttaš álbmogat -klubba

Ke 16.5.

Cirko – Uuden Sirkuksen keskus, Kaasutehtaankatu 1 (rakennus 8)

K18

Vapaa pääsy!

Lisää kalenteriin

Vuosttaš álbmogat -klubba on Baltic Circle -festivaalin hostaama, alkuperäiskansojen musiikkiin ja nykytaiteeseen keskittyvä klubikonsepti. Siellä kuullaan saamelaisartistien uutta tuotantoa, jossa ikiaikainen traditio yhdistyy kokeilevaan elektro- ja popmusiikkiin.

Vuosttaš álbmogat -klubba vierailee Cirko-Festivaalin Humaneesi-klubilla keskiviikkona 16.5. ja lavalle nousevat livenä Solju sekä Mio Negga tanssittavan DJ-settinsä kanssa.

Mio Negga aka 169, Saimiri, KEZO, ORCAH, aiemmin Lovisa Negga on julkaissut musiikkia monessa genressä ulottuen elektropopista mahtipontisiin kansallishymneihin. DJ-pöydän takana Negga seuraa tunnetta ja hänen genrejä ylittävä monitaiturointi tarjoilee tanssittavan klubi-illan elektron, diskon ja psyteknon taajuuksilla. Welcome to share the loooove!

Solju on äiti Ulla Pirttijärven ja tytär Hildá Länsmanin muodostama yhtye, jonka musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin. Yhtyeenä he sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille, että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin.

Tekijät luonnehtivat itse musiikkiaan sanoilla eläväinen, maanläheinen, värikäs, omaperäinen mutta toisaalta myös eteerinen ja maalaileva. Solju Official tuo ylpeänä esiin saamelaiset juurensa, pohjoisen kulttuurin ja joikumusiikin rikkaat sävyt ja maailmat.

Live-kokoonpano:
Hildá Länsman – laulu, joiku
Ulla Pirttijärvi – laulu, joiku
Teho Majamäki – perkussiot
Janne Puurtinen – koskettimet

Ovet klo 19, soittoajat TBA

 

Klubi-iltaa tukee Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.