Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Suomi – sosiaalisten suhteiden kehitysmaa:
Työpaja:
Muotoile toisenlainen Suomi

TI 15.11. 13:00

Maneesi, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kaasutehtaankatu 1

Vapaa pääsy

Kesto: 4 t
Kieli: englanti

Ilmoittautuminen 13.11.2016 mennessä.

Lisää kalenteriin

Miten rakentaa vuoropuhelua ja käsitellä konflikteja? Millä tavoin taide ja taidelaitokset voisivat edistää inhimillisemmän ja moniäänisemmän yhteiskunnan toteutumista? Millä keinoin voisimme hyödyntää nykyiseen kulttuurien monimuotoisuuteen liittyvää tietotaitoa ja näkökulmia suomalaisen yhteiskunnan uudistamisessa?

Työpajassa tutkitaan mahdollisuuksia ravistella vanhoja toimintamalleja ja rakentaa uusia yhteistyömuotoja. Pyrkimyksenä on löytää uusia tapoja lisätä tietoisuutta ja viestiä paremmin.

Työpaja käynnistyy interaktiivisella paneelikeskustelulla, johon osallistuvat Giovanna Esposito Yussif (kuraattori, taidehistorioitsija), Mikaeli Langinvainio (toimitusjohtaja, konfliktinratkaisun asiantuntija), Sepideh Rahaa (monialainen taiteilija) ja Mia Luhtasaari (oikeusministeriön hankekoordinaattori, TRUST-hanke). Tämän jälkeen osallistujat muodostavat monialaisia ryhmiä, joissa he työskentelevät valitsemiensa ajankohtaisten aiheiden parissa. Keskiössä ovat läsnäolo, käytännöllisyys, yhteistyö ja dialogi eri taustoista tulevien ihmisten kanssa yllättävien näkökulmien löytämiseksi.

Työpaja on kaikille avoin. Erityisesti se soveltuu maahanmuuton ja monikulttuurisuuden kanssa työskenteleville, kehitysyhteistyötä ja globaalikasvatusta tekeville sekä taide- ja kulttuurikentän eri toimijoille.

Fasilitaattorit: Riikka Theresa Innanen (koreografi) ja Anna Jussilainen (Taiteen kehitysyhteistyön läänintaiteilija)

Lisätiedot: Anna Jussilainen, Taiteen kehitysyhteistyön läänintaiteilija, Taiteen edistämiskeskus anna.jussilainen@taike.fi tai 0295 330 808.

Työpaja järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa.
Tukija: Koneen Säätiö

Toteutettu Urban Heat -hankkeen puitteissa, joka on Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama.