Baltic Circle

International Theatre Festival 15.-20.11.2016

oma kalenteri (0)
< Takaisin

Carnaval

Ma 10.4. 17-20. Alustus ja tutustuminen.
Ma 24.4. 17-21 2. kerta. Asujen ja rekvisiitan työstämistä Värkkämössä Kanneltalolla
To 4.5. 17-21 3. kerta. Asujen ja rekvisiitan työstämistä Värkkäämössä Kanneltalolla
To 11.5. 17-21 4. kerta. Äänenkäyttötyöpaja. Myös pakettiauton ympärillä työskentelyä.
Ma 15.5. 17-21 5. kerta. Asujen ja rekvisiitan työstämistä Värkkäämössä Kanneltalolla
La 20.5. Carnaval -esityskarnevaali

Seuraa projektia www.carnaval.fi!

Baltic Circle on kutsunut taiteilija ja koreografi Maija Hirvasen työskentelemään Kaarelassa ja Helsingin alueella kolmen vuoden ajan 2016–2018. Projekti huipentuu julkisessa tilassa tapahtuvaksi esityskarnevaaliksi, joka rakennetaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa pidettävissä työpajoissa.

Hirvasen ohjaama ja työryhmän kanssa työstetty Carnaval-teos toteutetaan esitystilaksi tuunatun pakettiauton ympärillä ja vaikutuspiirissä. Auto ja sen takaosassa oleva pieni musta näyttämö toimivat vinksahtaneen karnevaalin liikkuvana tapahtumapaikkana.

Carnaval luo ympärilleen erilaisia sosiaalisia tiloja ja tilanteita. Niiden kautta se tuo esiin kaupunkitilan rajoja ja pyrkii muokkaamaan niitä. Projektin ytimessä on tapahtumaan valmistautumisen prosessi, kokonaisvaltainen muuntautuminen. Carnaval on pukeutumisesta, tanssista, rytmeistä ja äänistä koostuva koreografia autoille ja ihmisille.

Hirvasen tuottaja-työparina projektissa toimii Salla Kurronen. Kevään 2017 aikana Hirvanen ja Kurronen testaavat ja kehittävät projektia julkisilla paikoilla yhdessä asukkaiden, alueen toimijoiden ja Baltic Circle -festivaalin kanssa.

10.4.2017 alkaen järjestetään Kaarelassa, pääosin Kannelmäessä Värkkäämössä, työpajoja, joissa valmistaudutaan ja muuntaudutaan Carnaval-tapahtumaan. Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Työpajoihin osallistuminen ei edellytä itse tapahtumaan osallistumista tai päin vastoin.

Projekti on osa Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -hanketta ja Urban Heat -ohjelmaa.

 

Yhteistyössä: Kanneltalo

Tukijat: Helsingin kulttuurikeskus, Niilo Helanderin säätiö
Projekti toteutetaan Urban Heat -hankkeen puitteissa ja on Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman osarahoittama.