Baltic Circle

International Theatre Festival

oma kalenteri (0)

Keskiviikko 03.05.

Carnavalin reitti on julki!

Carnaval-kevät huipentuu lauantaina 20.5. klo 14–17 Kannelmäessä juhlittavaan kulkueeseen. Reitti on nyt julki; matkaan lähdetään Sitratorilta, jossa karnevaalitunnelmaa nostattavat hullunkurinen rintanappityöpaja, fantasiakasvomaalaukset ja voimistelunäytös – popcornia ja ilmapalloja unohtamatta. Matka etenee läpi Kannelmäen, missä kulkue poikkeaa vierailulle leikkipuistoon sekä alueen palvelutaloihin.

Kulkueeseen voi osallistua liittymällä joukkoon Sitratorilla tai matkan varrella, tai yhtä hyvin katselemalla ja kuuntelemalla. Kaupunginosan läpi rämistelevää kulkuetta johdattaa Carnaval-pakettiauto, joka näyttämöineen ja äänentoistolaitteineen toimii vinksahtaneen karnevaalin liikkuvana tapahtumapaikkana. Auto kirjamellisesti soi ja luo tilanteeseen yhteistä rytmiä. Luvassa on yllättäviä, riemastuttavia ja outojakin asioita kun Kaarelassa otetaan kesä vastaan.

”Carnaval on omalaatuiset juhlat, jotka luovat oman tapansa olla kaduilla ja kulmilla näkyvästi, äänekkäästi ja samalla empaattisesti. Mielestäni tämä sopii hyvin Baltic Circle -festivaalin ytimessä olevaan kysymykseen siitä, mitä teatteri ja esitys voisi olla. Yhteistyö paikallisten tahojen kanssa sekä samanaikainen keskustelu kansainvälisten vastaavien projektien kanssa on ollut meille tärkeää”, kertoo Carnavalin ohjaaja, taiteilija Maija Hirvanen.

Juhlintaan ottavat osaa myös monet paikalliset toimijat, kuten Café Asmin, Kannelmäen Voimistelijat ry, Kantsun Olohuone sekä Ravintola Herkku. Carnavalissa esiintyvät Olli Kontulainen, Pia Lindy, Ville Kabrell, Siiri Partanen, Satu Herrala ja Maija Hirvanen.

Kevään viimeiset Carnaval-työpajat
Värkkäämö, Klaneettitie 5
To 4.5. klo 17–21
Ma 17.5. klo 17–21
Tule työstämään juuri sinulle sopiva karnevaaliasuste tai banderolli – vapaa pääsy!

Carnaval-esityskarnevaali 
La 20.5. klo 14–17
Kulkue alkaa Sitratorilta, Kannelmäestä.

Lisätietoja:
carnaval.fi, carnaval(at)balticcircle.fi

Seuraa projektia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Baltic Circle -festivaalin tuottama, Maija Hirvasen ohjaama Carnaval on yksi vuosien 2016–2018 aikana toteutuvista Helsingin kulttuurikeskuksen Helsingin malli -pilottihankkeista. Sitä rahoittavat Niilo Helanderin säätiö, Euroopan Unionin Luova Eurooppa-ohjelma sekä Helsingin kulttuurikeskus. Carnavalin yhteistyökumppaneita ovat Kulttuurisen Nuorisotyön yksikkö Värkkäämö, Operaatio Pulssi ja Kanneltalo sekä Walkapolis-projekti.